TORNAR

Igualada farà "un vestit a mida" per a cada barri en la recollida selectiva

Miquel Vives espera que millorin unes xifres que l’any que ve han de ser del 60%

societat
Dijous, 24 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El regidor Miquel Vives, responsable de l'àrea de Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Igualada, anunciava aquest dimecres l'inici de l'estudi per trobar models de recollida selectiva adequats a cada barri d'Igualada. Les solucions que es derivin de l'estudi es podrien aplicar amb un annex a l'actual plec de clàusules o, en el seu defecte, amb el contracte que s'ha d'encetar a partir del 2023.

Canvis a la vista en el sistema de recollida d'escombraries selectiu a Igualada. L'Ajuntament d'Igualada ha iniciat el procés per a la realització de l'estudi de viabilitat per a la implantació de models òptims de recollida de residus per zones de la ciutat. La implementació de les mesures i recomanacions que es desprenguin d'aquest treball serà un dels eixos que el departament de Sostenibilitat o Mobilitat impulsarà per millorar la recollida selectiva a la ciutat. Es tractarà, doncs, d'un vestit "fet a mida" segons Miquel Vives, per a cada sector i no exclou el "porta a porta". 

El regidor Vives, responsable de l'àrea mediambientalVives destaca que Igualada "treballa per assolir els objectius fixats pel Govern de la Generalitat ha situat per a l'any 2020 uns índexs del 60% de recollida selectiva. Actualment, la ciutat té un índex del 35%, però ja s'han posat en marxa diverses iniciatives per augmentar-lo a mig termini". En aquest sentit, Vives posa en valor que "estem treballant en diferents fronts i de diferents formes, des de les més tradicionals fins a les més innovadores per a assolir els objectius fixats per a l'any que ve. I ho fem per convenciment i per què des del govern de la ciutat anem per feina, entomem aquest repte, que és un repte de ciutat, de país i  un repte global".

S'han activat ja diverses mesures, com la campanya adreçada al sector dels hotels, restaurants, càterings i als grans productors de matèria orgànica. Després d'una fase d'explicació, a través d'agents cívics, la campanya iniciada abans de l'estiu es troba actualment en una segona fase, d'inspecció i sanció en cas d'incompliment. De moment, els resultats indiquen que s'ha augmentat en un 15% la recollida de matèria orgànica i en un 10% la recollida de vidre.

També s'ha previst elaborar un estudi tècnic i econòmic que permetrà millorar la recollida selectiva de residus assimilables a urbans per part de les empreses del polígon industrial de les Comes. Vives també recorda que Igualada és una ciutat pilot del projecte RECICLATGE 5.0, una idea de canvi que cerca revolucionar i repensar la manera de mobilitzar la ciutadania en qüestions mediambientals amb un projecte únic a Europa. En el cas d'Igualada, la iniciativa consisteix a connectar el ciutadà amb el contenidor groc, a través del seu mòbil, i mobilitzar-lo perquè recicli més i millor gràcies a tecnologies com la sensòrica, les apps, la gamificació o el blockchain.

Aquesta prova pilot s'està duent terme a al barri del Poble Sec, de juny a desembre d'aquest any i l'anàlisi dels resultats permetran, també, extreure conclusions i aplicar les
mesures més adequades per assolir l'objectiu d'augmentar els índexs de recollida selectiva.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.