TORNAR
PUBLICITAT

Igualada ofereix més tallers per a nous autònoms i per assessorar en l'elaboració d'un pressupost

Cursos gratuïts i amb places limitades que tindran lloc els propers mesos

societat
Dissabte, 2 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Ig-Nova tornarà a ser la seu, els mesos de març i abril de sessions d'assessorament a nous autònoms i emprenedors.  L'Ajuntament d'Igualada ofereix aquesta formació en el marc de la Xarxa Anoia Emprèn, juntament amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat

Igualada tornarà a acollir els propers mesos activitats formatives per l'acompanyament de persones emprenedores i la consolidació i el creixement d'empreses. Es tracta d'una iniciativa de la regidoria de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, en el marc de la Xarxa Anoia Emprèn i amb la col·laboració de l'àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona i el programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de dos tallers, un dirigit al treballador autònom i un segon dirigit al col·lectiu d'emprenedors.

En el cas de la primera formació, 'Treballador autònom: informa't de totes les obligacions i drets que tens', s'enfocarà a conèixer de forma global la figura de l'empresari individual o treballador autònom, des de totes les seves vessants. Entre els continguts que s'hi tractaran s'inclouen l'anàlisi de la figura de l'empresari individual i quins són els avantatges i inconvenients respecte altres formes jurídiques, quines són les obligacions i els tràmits de constitució de l'autònom, la Llei de l'Estatut del Treballador Autònom i altres normatives relacionades i quines són les seves principals novetats, quins són els principals ajuts, subvencions, beneficis fiscals i bonificacions de la seguretat social i, finalment, pautes per a la formació i la gestió d'impagats.

S'enfoca el taller a persones emprenedores que no han iniciat l'activitat o bé persones que s'hagin donat d'alta recentment com a treballadors autònoms. La sessió anirà a càrrec de la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC). L'activitat formativa té una durada total de sis hores i es realitzarà el dies 19 i 26 de març de 9 a 12.

La segona activitat porta per nom 'Com fer pressupostos per guanyar diners'. L'objectiu és aprendre a realitzar pressupostos de venda dels productes o serveis per tal d'aconseguir beneficis. En el decurs de la sessió s'analitzarà com calcular els costos directes i costos d'estructura dels serveis o productes, com calcular el marge brut comercial i el marge ponderat, com fixar el preu de venda de cada producte o servei de forma individual o general, com calcular el volum de facturació necessària per a cobrir tots els costos de l'empresa i, finalment, com realitzar els pressupostos dels productes o serveis imputant els costos.

L'activitat es dirigeix a persones emprenedores que tinguin un projecte empresarial o que estiguin començant la seva
activitat i responsables d'empres es de recent creació que vulguin aprendre una metodologia per realitzar els pressupostos als seus clients. La sessió, que anirà a càrrec de Lourdes Pérez, especialitzada en les àrees de Gestió Econòmica i
Financera, Gestió Estratègica, Gestió de Compres i Direcció de Persones, es realitzarà el dia 9 d'abril de 9 a 1.
Els tallers de formació són gratuïts i les places limitades. Es podrà consultar el programa complet dels cursos al web www.igualada.cat. Les inscripcions es poden fer al formulari https://goo.gl/forms/uSlGIvE9OyK43YNi1 o contactant amb l'IG-Nova Tecnoespai, on també es poden fer les inscripcions, al telèfon 93 806 65 55


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.