TORNAR

Igualada rebrà una subvenció de 875.000 euros per a millores en centres educatius

Provinents dels Fons Next Generation

societat
Dilluns, 19 setembre 2022. 12:10. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha anunciat, en una visita a Igualada feta dijous passat, que la Generalitat de Catalunya invertirà al Penedès 18 milions d'euros de l'instrument REACT-UE, procedent dels fons europeus Next Generation EU, per fer actuacions de reforma en centres escolars i d'assistència primària de la vegueria. Les obres hauran d'estar finalitzades el desembre del 2023. "L'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar els espais des dels quals l'administració presta els seus serveis" i, en el cas de les escoles, "estalviar energia i dotar l'alumnat d'uns equipaments confortables i de qualitat que els facin més fàcil l'aprenentatge", ha subratllat el conseller.

Dins aquest paquet, el Govern farà obres d'ampliació en tres centres educatius d'Igualada, a les quals es destinaran 875.000 euros. "Una inversió necessària" que, segons ha dit, respon a les demandes de l'alcalde del municipi. "L'obligació dels governs és escoltar i intentar ser útils a la ciutadania", ha afirmat. En aquest sentit, ha assegurat que "el Govern ha trobat en el paraigua dels fons React la manera de cobrir les necessitats que plantejava Igualada en benefici dels nois i noies de la ciutat".

Es destinaran 568.401,68 euros a obres de rehabilitació de l'Institut Joan Mercader, que contemplen actuacions en envolupant, sistema de calefacció i il·luminació; a l'Institut Pere Vives s'actuarà en la millora de la calefacció, la ventilació i la il·luminació amb una inversió de 224.000 € i a l'escola Ramon Castelltort es farà una inversió en millora de cobertes de 56.000 €.

Marc Castells, alcalde d'Igualada, ha valorat molt positivament aquesta subvenció que dona resposta "a llargues reivindicacions per fer inversions a les escoles i instituts públics de la ciutat". Castells ha explicat que, l'any vinent, aquesta inversió serà complementada per l'Ajuntament amb aportacions municipals "dins del programa d'inversions en escoles que es fa cada estiu des de fa deu anys per millorar i modernitzar els centres educatius d'Igualada".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.