TORNAR
PUBLICITAT

Igualada vol aprofundir en les estratègies 'smart' a nivell de vialitat

La col·laboració amb centres de recerca, la Taula per a la Innovació o les videoactes del ple han permès a Igualada tenir el segell ’Soc Smart’

societat
Dijous, 28 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament d'Igualada era premiat la setmana passada pel conseller Jordi Puigneró, de Polítiques Digitals i Administració Pública, com un dels 11 consistoris catalans pioners en tenir el distintiu "Sóc Smart". El regidor de l'Àrea de Mobilitat i Sostenibilitat, Miquel Vives, assegura que la ciutat encara "té reptes a assolir en aquest aspecte".

PUBLICITAT

Miquel Vives, al costat de Patrícia Illa, presentant el segellLa capital de l'Anoia vol aprofundir en la filosofia de les 'smart cities'. Havent estat reconeguda, en el marc de la Smart City Expo, com un dels municipis catalans que han fet els deures en matèria d'estratègies de ciutat intel·ligent, el regidor Miquel Vives presentava aquest dimecres davant la premsa el distintiu. El govern assegura que "no ens podem encara considerar una ciutat 'smart', queden objectius per assolir". L'Ajuntament disposa d'un pla estratègic anomenat "Igualada té estratègia", en què un dels eixos vertebradors és l'àmbit TIC, i també disposa d'un Pla d'Internacionalització d'Igualada, en què també es parla de tecnologies smart 'city'. Un camp on es vol aplicar aquestes noves possibilitats és en l'àmbit de la vialitat i el trànsit, segons el regidor: "a la Fira hi havia molta tecnologia novedosa que podem tenir en compte en aquest aspecte. Estem fent passos per millorar les condicions de la vialitat i revisar-la i les noves tecnologies ens poden aportar solucions al trànsit".

Vives també afegia que l'aposta per "solucions 'smart'" es pot estendre en qüestions com la vigilància dels equipaments i instal·lacions davant els actes incívics i, és clar, en fer més eficient la recollida d'escombraries (Igualada ha de millorar els resultats de manera urgent de cara al 2020). Fa unes setmanes s'anunciava que hi ha prevista una prova pilot per barris i el regidor matisava que "estem en fase de recollida de propostes" i que la tecnologia pot ajudar a optimitzar el servei.

Arguments pel segell

Acompanyat de la tinenta d'alcalde Patrícia Illa, exposava els arguments que han permès l'obtenció d'aquest distintiu, amb accions com la posada en marxa de les de videoactes del ple municipal; projectes supramunicipals en l'àmbit de la Conca d'Òdena, amb jornades per a la indústria 4.0; la col·laboració amb centres de recerca com l'A3 Leather Innovation Center que és un grup de recerca de la Universitat de Lleida (UdL), especialitzat en la cadena de producció de la pell, o la creació de la Taula per a la Innovació, que fa pocs dies van presentar l'alcalde Marc Castells i el director general d'innovació de la de Catalunya, Daniel Marco.

Per la seva part, Illa destacava que l'Ajuntament va participar, en el marc de l'Smart City Expo, en un acte organitzat amb la finalitat d'explicar el funcionament del programa Urbact d'intercanvi i coneixement orientat al desenvolupament urbà sostenible. Igualada hi va explicar la seva experiència en el projecte RetaiLink, de suport al comerç de proximitat. També van intervenir a la jornada representants de les ciutats de Trikala (Grecia) i Veszprém (Hongria).

El distintiu Soc Smart s'atorga a les ciutats que utilitzen les dades, la informació i les TIC estratègicament i amb la finalitat de proporcionar al ciutadà, oferir serveis de
manera més eficient i amb més qualitat, optimitzar les infraestructures actuals i planificar les de nou disseny, facilitar la presa de decisions mitjançant l'automatització i
la interacció contínua, desenvolupar nous nivells de col·laboració intersectorial i implicar la ciutadania i la seva participació activa en el desenvolupament de la ciutat.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.