TORNAR

Un igualadí explica com es viu a Itàlia el coronavirus: "no hi ha cap pànic, només les precaucions necessàries"

A Itàlia s’han detectat més de 9.000 casos i ara hi ha confinament ”però sense dramatisme”

societat
Dimecres, 11 març 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Mentre es coneixen els primers casos de contagi a l'Anoia i a Catalunya es comencen a prendre mesures de "contenció", el país europeu més afectat pel COVID19 continua sent Itàlia. Aquest dimarts el govern transalpí estenia les restriccions a tot el país. Marc Soler, un igualadí resident a Siena on fa un Erasmus, ens explica com viu la situació.

Siena, al centre d'Itàlia, ara també una de les zones amb confinamentL'amenaça del contagi del coronavirus, la malaltia respiratòria que es va detectar a la Xina fa tres mesos, és sobretot present a Itàlia, on s'han suspès les competicions esportives, gran part dels vols i des de fa unes hores el confinament total de 60 milions de persones. Hi ha més de 9.000 casos detectats. Els estrets lligams culturals amb Catalunya fan que hi hagi molts estudiants i treballadors a terres transalpines. Un d'ells és un igualadí, Marc Soler, que explica que "fins ara hom fa vida normal, no hi ha gent ni amb mascaretes ni amb guants de plàstic. Els guants, només aquells que estan d'atenció al públic, com és el cas de caixers de supermercats". Soler és un estudiant que es troba a Siena i aclareix que no hi ha hagut fins les darreres hores cap instrucció taxativa: "va ser la nit de dilluns quan estàvem en una plaça i va venir la policia a demanar-nos que ens separéssim, que no estéssim en contacte. No es veu preocupació, només una mica menys de gent al carrer".

Les instruccions que han rebut, comenta Soler, són "no sortir si no és en cas d'extrema necessitat. He anat a comprar aquest matí de dimarts i ja està. És millor no sortir de casa. A més, ens demanen que ens rentem les mans, no atansar-se a tothom, etc. Cal recordar que les escoles i les universitats fa deu dies que estan tancades. L'altre precaució que es demana és no fer activitats amb grups grans al carrer". Hi ha solucions noves, com professors que fan "classes online via skype. Altres ens diuen que ja es recuperarà".

En l'àmbit personal, comenta que "podria tornar, sí. Hi ha Erasmus que davant el tancament de les universitats tornen al seu país. N'hi ha uns quants que han marxat aquests darrers dies i que ja tornaran quan la situació es normalitzi. No és problema i jo podria tornar. Els que ho han fet, van trucar a l'ambaixada i es van informar, és senzill, és decisió personal de cadascú". 

Marc aclareix que "és un tema que té presència als mitjans de comunicació, però no l'únic, ni de lluny. Els programes es fan amb relativa normalitat i el tema apareix a les notícies, però no amb un to catastròfic. És una situació difícil i s'ha estés l'alerta, però no pas com ho pinten. Els supermercats estan amb tots els productes i no hi ha cap pànic. A Siena ens han dit que hi ha un parell de casos. Entre la comunitat universitària no en conec cap. Els que vetllen pels Erasmus no ens han donat cap indicació específica. Als supermercats mires de deixar més distància entre la gent, però cap més cosa".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.