TORNAR
PUBLICITAT

L'igualadí Jordi Ribaudí obté un guardó internacional amb un disseny de cadira revolucionari

La ’Babu’ s’inspira en les babutxes i està feta de pell curtida a Igualada

societat
Dimecres, 6 desembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Babu. És el nom del disseny que va presentar l'igualadí Jordi Ribaudí a un concurs internacional d'objectes per a la llar. Un disseny revolucionari que li ha valgut un premi i el reconeixement de professionals d'arreu del món.

PUBLICITAT

Una de les revistes amb més renom del disseny internacional, Interior Design, ha premiat a Jordi Ribaudí per una creació sorprenent d'una cadira feta de pell igualadina. El nom de la cadira és 'Babu' i pertany a la productora Toru, impulsada per Ribaudí i que es basa en la confecció de peces de disseny a partir de la pell de les adoberies igualadines. Babu és una original cadira sense potes, inspirada en una babutxa per la forma i que ja abans de concórrer al premi d'aquesta revista havia tingut molt bona acceptació als congressos on acudia el dissenyador igualadí.

Ribaudí explica que la idea li ve "de les vegades que he anat al nord d'Àfrica. Sempre m'hi he sentit molt ben acollit i m'ha cridat l'atenció la seva manera particular de seure, quasi sempre al terra". La inspiració particular és la manera de viure de les tribus nòmades del desert, que amb rapidesa poden fer i desfer el campament i prescindeixen de la majoria de mobiliari. Per això "he pensat en una cadira que permeti seure gairebé al terra, però que a la vegada sigui còmoda".

La primera presentació la va fer ja el 2016 en un congrés a Dubai, on el mode de vida del desert és molt conegut "i va tenir molt bona acceptació". Però l'essència de Babu és igualadina i, en concret, la pell feta i fabricada a l'adoberia dels germans Llacuna de la capital anoienca. "És pell que altrament seria sola per a sabates. Una pell no gaire manipulada. La gent triga a adonar-se'n que és pell, però un cop els ho expliques, hi cauen de seguida" segueix.

La Babu va ser molt ben rebuda també en una trobada a Nova York i aleshores Ribaudí es va animar a presentar-la als Interior Design Awards, a la categoria de 'seating: residential-accents', és a dir, seients singulars per a cases. Amb la productora Toru, que imagina i inventa mobles fora vol, Ribaudí posa en valor la pell igualadina i el disseny anoienc. "M'agrada fer quelcom diferencial: si no, a vegades no val la pena començar" comenta. Se'n vendran? De moment "jo a casa en tinc, perquè dissenyar aquests objectes pot ser relativament fàcil, però vendre'ls és més complicat, perquè no són peces de consum habituals, sinó per fent que valora el disseny i vinculada a aquest món".

El centre de gravetat baix, per no dir baixíssim, de la cadira és una de les seves singularitats, tant com el material i la potència narrativa de quelcom que ha sorgit de les adoberies i de la pell de boví. Amb tot, obre possibilitats i admet que "es podria adaptar a altres materials, no només la pell".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.