TORNAR
PUBLICITAT

Inaugurada la rehabilitació de Cal Salinas

L’emblemàtic edifici acollirà el nou centre d’educació especial d’APINAS

societat
Diumenge, 30 juny 2019. 18:59. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dissabte al migdia ha obert les seves portes, un cop finalitzades les obres de rehabilitació, la Torre de Cal Salinas, a l'Avinguda Gaudí d'Igualada, un emblemàtic edifici que acollirà a partir d'ara una aula integral de suport de l’Associació APINAS destinada a alumnes amb necessitats educatives especials.

PUBLICITAT

A l'acte hi han assistit, entre altres, el president en funcions de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, Marc Castells, el president d'APINAS (Associació de Pares Igualadins de Nens i Adolescents Subdotats), Enric Fillat; Jordi Aymamí, gerent d'APINAS, així com diversos alcaldes i regidors dels municipis que formen part del Consorci per a la Promoció Turística de l’Alta Anoia i del president en funcions del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete. 

Els asistents han pogut veure les actuacions de rehabilitació realitzades en aquest edifici, unes obres que han tingut un cost de 862.960 euros, i que s'han pogut realitzar gràcies a la cessió d'ús dels espais de la Torre de Cal Salinas a l’entitat APINAS per un mínim de 15 anys per part de l’Ajuntament d’Igualada, que n’és propietari des de l’any 2017 després d’una permuta amb la Fundació Hospital Comarcal d'Igualada, i al finançament obtingut amb les subvencions de la Diputació de Barcelona, per valor de 400.000 euros, l'aportació de 21 municipis anoiencs a través de la Mancomunitat per a l’Atenció dels Malalts Psíquics de la Comarca de l’Anoia – uns 200.000 euros- i els fons propis d'APINAS, constituïts per les aportacions de socis i col·laboradors, amb 200.000 euros més.

Les obres ess van iniciar fa un any, el juny de 2018. Al lalrg d'aquests dotze mesos s'ha procedit a fer una reestructuració integral de l'edifici, amb la reposició de totes les instal·lacions i dels espais del seu entorn, seguint el projecte redactat per l'arquitecte Jaume Riba que també ha dirigit aquesta intervenció. Aquest edifici emblemàtic de Cal Salinas està destinat a l'ampliació dels espais de l'Escola Àuria d’APINAS, per tal d'ubicar-hi el nou servei: "Aula Integral de Suport", amb una capacitat màxima de 24 alumnes amb necessitats de suport educatiu derivades dels trastorns de conducta i malalties mentals.

En el transcurs de l'acte es va signar una declaració entre la Diputació de Barcelona, APINAS i el Consorci de Promoció Turística de l’Alta Anoia

El nou espai s'ha distribuït en quatre aules/unitats, dues sales d'atenció individualitzada, un office menjador, una sala polivalent i espais per a infermeria i sales de reunions. L'edifici també acollirà espais de gestió tècnica i administrativa i un habitatge per un màxim de vuit residents en règim de llar-residència. Resten pendents els equipaments de mobiliari que s'aportaran en el moment d'iniciar les activitats dels diferents serveis que estan previstos d'ubicar en aquest edifici.

L'alcalde d'Igualada i president en funcions de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va destacar que «amb aquesta rehabilitació, l’Anoia fa un pas molt important en l’atenció als infants i adolescents que requereixen un model d’atenció més personalitzat i integrador perquè els podem ajudar a millorar les seves capacitats».

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.