TORNAR
PUBLICITAT

La incidència de la pandèmia arriba a un nou màxim a les escoles, 58 grups tancats, 20 dels quals a Calaf

L’Anoia és ara mateix la comarca amb una incidència més gran del coronavirus a les escoles

societat
Dilluns, 26 abril 2021. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'impacte del brot que hi ha a l'Alta Segarra influeix en els nous màxims de grups escolars confinats a la comarca, amb unes xifres que ja són molt elevades sense els grups tancats a Calaf. Des de divendres, s'ha notificat una desena més d'aules tancades.

Segons les dades del Departament d'Ensenyament, aquest dilluns 26 s'arribava a un nou màxim de grups escolars aïllats a l'Anoia: 58, a més de la llar d'infants dels Prats de Rei, que està tancada. Els docents, personal de centres i alumnes confinats són 1.409, també un màxim. Del total de grups escolars que estan en quarantena, més d'un terç -20- són de dos centres de Calaf, l'INS Alexandre de Riquer i l'escola Alta Segarra.

En el cas de l'institut hi ha 14 grups tancats, mentre que al centre de primària són sis. En total, hi ha 435 persones confinades. Només a l'escola Alta Segarra s'han registrat 37 positius els darrers deu dies. També al nord de la comarca hi ha l'únic centre tancat, la llar d'infants dels Prats de Rei, on hi ha 12 persones en quarantena i hi ha notificats dos positius.

A més dels vint grups confinats en els dos centres de Calaf, hi ha l'escola Marqués de la Pobla i l'Escola Pia, on són quatre les aules tancades. També hi ha set escoles o instituts amb dos grups en aïllament: a Igualada són l'Emili Vallès, el Jesús Maria, els Maristes i l'INS Mercader; a Masquefa, l'escola el Turó; i, a Vilanova, el Joan Maragall i l'INS Pla de les Moreres.

Pel que fa als centres on sols hi ha un grup confinat, són les Escolàpies, l'INS Pere Vives, la Mare del Diví Pastor a Igualada, el Pare Ramon Castelltort, l'INS Milà i Fontanals, l'Apiària, l'Herois del Bruc a Piera, l'escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí, l'escola García Lorca de Montbui, la Institució Igualada, l'INS Molí de la Vila, l'Institut Montbui, la llar d'infants la Lluna, l'Institut de Masquefa, l'escola Dolors Martí i la Llar d'Infants la Baldufa de Vilanova.

Ara mateix, l'Anoia és la comarca amb un percentatge d'afectació més alta de la pandèmia a les escoles, amb 28 centres dels 90 amb alguna aula afectada. Les dades dels casos COVID-19 als centres educatius s'obtenen del buidatge de les dades que cada centre introdueix a l'aplicació Traçacovid. Aquesta aplicació dóna suport als ​centres educatius en el marc del Protocol de casos COVID-19 als centres educatius​​. El Departament d'Educació les actualitza diàriament a través del seu portal. La darrera actualització és d'aquest dilluns 26 d'abril al matí.

CONSULTA AQUÍ LES DADES I GRÀFICS DE L'EVOLUCIÓ, DIA A DIA, DE LA COVID-19 A IGUALADA I L’ANOIA 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.