TORNAR

Els indignats marxen de la plaça però no acaben amb el moviment

Els acampats deixen la plaça 'del poble' però seguiran amb activitats i tallers

societat
Divendres, 3 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els mobilitzats arran del moviment començat a Madrid pels grups Democracia Real Ya i No les Votes, entre altres, estan començant a replantejar el model de reivindicació. Si bé a Barcelona els membres d'#acampadabcn van decidir quedar-se a la plaça de Catalunya fins el diumenge com a mínim, a Igualada la decisió de desallotjar la plaça 'del poble' s'ha pres més aviat. Així, els Trobem Nos d'Igualada deixen d'estar instal·lats a la plaça però continuen en actiu reivindicant alguns dels punts que es van detallar en el manifest.
PUBLICITAT

Els indignats van construir un cavall de Troia

De fet, en l'assemblea que es va dur a terme diumenge passat es va consensuar que l'acampada s'havia de dissoldre, justament perquè el moviment no quedés reduït a les tendes instal·lades a la plaça, i anés més enllà. Durant aquesta setmana els mobilitzats han treballat per comissions i, fruit de la feina duta a terme, en l'assemblea del dimecres 1 de juny es va parlar del model a seguir a partir d'aquest dijous.

En aquest sentit, el model 'ideal' per part dels acampats es basaria en combinar les assemblees generals periòdiques, el treball per comissions, l'organització d'activitats, tallers i xerrades, les accions simbòliques i reivindicatives i el punt fix d'informació a la plaça.

Accions reivindicatives de caire simbòlic, activitats i xerrades

Tal i com es detalla en l'acta assembleària de l'última trobada, 'el fet que es desmantelli l’acampada no suposa deixar de fer activitats, sinó al contrari: cal mantenir viu el moviment i que cada dia es faci alguna activitat'. Per aquest motiu, els igualadins indignats van establir un pla d'activitats previstes.

Per aquest passat dijous van dur a terme una cercavila i una assemblea de tancament de l'acampada, amb una revindicació en contra dels bancs. Per aquest divendres es realitzarà una assemblea comarcal i per dissabte hi ha prevista una performance al Rec Stores, contra el consum irresponsable. Diumenge es farà un taller, xerrada o un cinefòrum, que resta a concretar. Per dimarts, al sopar d'empresaris a Castellolí, els indignats també voldran portar-hi la seva veu.

Alguns dels objectius per als propers dies

Els indignats pretenen organitzar-se per assolir diverses finalitats, que consideren transcendents per fer ressò de la iniciativa. Per això, volen fer arribar propaganda pels diferents barris de la ciutat, però mantenir la plaça del poble com a seu 'estable' de les reunions de l’assamblea.

A més, alguns dels mobilitzats van plantejar la possibilitat de traslladar-se a un local social. Respecte d'aquest tema, es va decidir que 'l'opció d’un local és a mitjà o llarg termini'. Per això, a l'acta de l'assemblea del primer dia de juny es detalla que 'l'assemblea es farà a la plaça del poble de manera transitòria fins que es trobi un local. Podem demanar a l’Ajuntament que ens cedeixi un local o bé buscar un local propi o preparar una ocupació'.

Malgrat això, els Trobem Nos subratllen que tancar-se pot suposar no comptar amb la participació espontània dels ciutadans en les assemblees. En aquest sentit, asseguren que 'si les reunions es fan en un horari i un espai obert fix la gent ho coneix i podem captar més participació'.


2 Comentaris

I

Igualadi

Igualada (Plaça de la creu)

3 de juny 2011.14:09h

Respondre

Vull donar la meva enhorabona i la més grata felicitació els veïns de la Plaça de l’Ajuntament i del Carrer de Sant Sebastià.
La seva qualitat de vida tornarà a la normalitat.

i

igualadina

3 de juny 2011.12:48h

Respondre

Aquests ”indignats” ara comencen a mostrar la seva verdadera cara. Ja han propossat demanar un local a l’ajuntament(no som antisistema??) o en tot cap ocupar un local. No esperaran que els... Llegir més ciutadans els donem el nostre suport.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.