TORNAR

Jorba canviarà aquest juliol la majoria de la seva lluminària

La intervenció es fa amb una ajuda de 75.000 euros del PUOSC

societat
Divendres, 9 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En una segona fase d'intervenció, es completarà la totalitat de la substitució de la lluminària del municipi. L'Ajuntament assenyala que el procés s'ha fet en base a un estudi d'optimització i d'eficiència energètica. 

Jorba engega aquest mes de juliol el projecte de millora de l'enllumenat públic del municipi, que consistirà en la substitució de lluminàries actuals -la majoria de vapor de sodi d'alta pressió- per altres de noves de tecnologia LED. En total se'n canviaran 251 a tots els nuclis, cosa que suposarà la substitució de gairebé totes les del municipi i un estalvi energètic de prop del 40% respecte a la potència actual.

Hi ha la previsió d'una segona fase posterior, amb la substitució dels elements no inclosos en aquest projecte que completarà l'actuació. Es tracta d'aquells casos que presenten algunes dificultats tècniques pendents de validar i resoldre. Per a l'execució de la instal·lació s'han tingut en compte les característiques dels vials i places, la distribució dels punts de llums actuals i les necessitats lumíniques de cada entorn. El disseny de la instal·lació també té en compte la regulació sobre protecció del medi nocturn i envers la contaminació lumínica. El projecte de substitució de la xarxa d'enllumenat públic de Jorba té un pressupost de 75.000 euros més IVA, que compta amb una línia de subvenció del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.