TORNAR

Jorba farà el 24 d'octubre la consulta per aprovar la superfície industrial

El ple aprova per unanimitat la votació, que també es podrà fer de forma anticipada

societat
Dijous, 9 setembre 2021. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

"Esteu d'acord que el Pla Director d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena classifiqui 46 ha de sòl industrial al Parc Tecnològic Igualada-Jorba?". És la pregunta de la consulta sobre les superfícies industrials que l'Ajuntament de Jorba va anunciar fa mesos i que ja té data.

Aquest dimecres el ple jorbenc aprovava per unanimitat assumir com a iniciativa institucional d'àmbit local "una consulta popular múltiple i no referendària" per conèixer l'opinió dels veïns sobre la possible ampliació de sòl industrial al municipi. L'objectiu del consistori és "ubicar-hi en part el Parc Tecnològic i Empresarial previst al Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena (PDUAECO)". Hi haurà una segona pregunta sobre la implantació al municipi d'instal·lacions d'energies renovables. La data fixada per la votació és el 24 d'octubre i hi podran participar tots els jorbencs empadronats al municipi, majors de setze anys, incloses les persones que els compleixin el mateix dia de la votació. L'Ajuntament també ha previst la modalitat de votació anticipada que podrà fer-se durant la setmana abans, del 18 al 22 d'octubre a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Jorba.

Es tracta d'una "consulta popular múltiple i no referendària". En concret, les preguntes seran "Esteu d'acord que el Pla Director d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena classifiqui 46 ha de sòl industrial al Parc Tecnològic Igualada-Jorba?" i "Esteu d'acord que l'Ajuntament de Jorba s'oposi als grans projectes d'energies renovables que afectin el municipi en el marc normatiu actual?". El resultat d'aquesta consulta múltiple no serà vinculant, però l'Ajuntament pren el compromís "d'acceptar-ne el resultat, valorar-lo globalment tenint en compte la participació en la mateixa i obrar conseqüentment amb el resultat de cada una d'elles, sempre en el marc de la normativa vigent i dins de les seves competències".

El consistori farà una campanya informativa de caràcter institucional "per donar a conèixer el procés participatiu i les regles específiques de participació". Es garantirà "la democràcia, pluralitat, transparència i rigor jurídic de les votacions. Tant la campanya com el debat públic tindran com a finalitat la informació i el contrast de posicions sobre els temes sobre els quals es preguntarà al procés participatiu". L'Ajuntament podrà organitzar debats en relació amb qualsevol de les preguntes de la consulta, en què estiguin representades les diferents posicions, garantint els principis de pluralitat i transparència. Les organitzacions interessades "podran promoure activitats de campanya i usar els espais públics reservats per a la consulta, prèvia petició per instància a l'Ajuntament". Ja el maig, el ple de l'Ajuntament va aprovar assumir i ampliar la proposta de consulta que havia plantejat la plataforma ciutadana Jorba reflexiona amb relació a l'ampliació de sòl industrial del municipi.


1 Comentaris

J

Jordi

Jorba

10 de setembre 2021.08:38h

Respondre

Preguntes trampa perquè responguem que SI a les dues.
La pregunta sobre el polígon porta a respondre SI, ja que els SI en consulta sempre donen més bon rotllo. És nota que l’alcalde vol que... Llegir més votem que SI.
La pregunta sobre les renovables és pregunta-trampa total. És nota que l’alcalde vol que votem que SI, en aquest cas per oposar-nos a que es posin renovables a Jorba.
L’alcalde deixa clar que vol el polígon però que l’electricitat la generin els altres.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.