TORNAR

Jorba ja disposa del seu mapa del Patrimoni cultural

El document té catalogats 153 elements del patrimoni cultural i natural del municipi

societat
Divendres, 26 novembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Jorba ha rebut de mans de la Diputació de Barcelona el Mapa de Patrimoni Cultural del municipi, un instrument que permet catalogar i conèixer el conjunt dels béns patrimonials de Jorba, recopilant de manera exhaustiva tots aquells elements considerats singulars o rellevants pels seus valors artística, històrics simbòlics o identitaris. En aquest nou Mapa de Patrimoni Cultural de Jorba s'han inventariat 153 elements del patrimoni cultural i natural del terme.

PUBLICITAT

D'aquests 153 elements inventariats, la majoria, un 75%, corresponen al patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil). La resta de l'inventari inclou un 11% de patrimoni moble (col·leccions, objectes i elements urbans); un 1%, documental (fons d'imatges, documentals i bibliogràfic); un 10%, immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals); i un 3%, natural (zones d'interès natural, jaciments paleontològics i espècimens botànics singulars).

El Mapa de Patrimoni Cultural de Jorba ha estat elaborat pels historiadors i arqueòlegs, Xavier Bermúdez López i Cristina Belmonte Santisteban de l'empresa IPAT Serveis culturals per encàrrec de la Diputació de Barcelona qui a través d'un conveni amb l'Ajuntament ha finançat el cost de l'actuació que ha estat de 13.068,00 euros.

"Aquest mapa és una gran eina, ja que a més de donar un coneixement global del patrimoni que tenim al municipi, a partir d'ell podem establir mesures per a la protecció i conservació dels seus elements", ha manifestat el batlle de Jorba, David Sànchez.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.