TORNAR

Jorba Reflexiona afirma que "no ens empassem els anuncis d'arribades d'empreses, mai arriben"

Apunten que ”l’atur de Martorell, amb més naus i polígons que la Conca, és superior”

societat
Dijous, 7 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Ha començat el compte enrere per la consulta que farà Jorba el 24 d'octubre sobre la possibilitat d'autoritzar un polígon a la zona de Can Blasi. L'oposició al polígon, la plataforma Jorba Reflexiona, apuja el to amb un article sobre la planificació industrial.

PUBLICITAT

"Ja no ens creiem res". El col·lectiu Jorba Reflexiona ha publicat un article on assenyala que "De vegades cal dir 'no'". En concret, afirmen que "ens volen presentar com una gent negativa, rondinaire, que fa perdre trens..." però "els que defensen la necessitat de construir 52 hectàrees de naus industrials prop de zones residencials no tenen la nostra confiança". En aquest sentit, exposen que "fa anys que diuen que treballen per captar inversions i no n'han captat ni una. No acceptem que presentin uns projectes sense estudis seriosos i dades que en justifiquin la necessitat". Conclouen la primera part de l'article afirmant que "no ens empassem els seus anuncis d'arribades d'empreses que no arriben mai".

Jorba Reflexiona comenta que "no tenim la solució al problema de l'atur, però tampoc la tenen cap de les administracions que ens governen, tampoc les de l'Estat i d'Europa. El que sí que sabem és que la solució que ara ens presenten com a única possible no és bona. Oferir moltes hectàrees de sòl industrial barat amb la idea que així baixarà l'atur és enganyar-se i enganyar. Les naus (...) no estarien plenes de treballadors. Serien magatzems de mercaderies o de servidors plens de dades".

Com a botó de mostra indiquen el cas de Martorell, "hi ha molts polígons i amb parcel·les ben grans, amb naus construïdes fa poc. Però la realitat quina és? Que allà tenen un atur del 14,87% i que la mitjana de l'atur a la Conca és del 13,82%". Rebaten les declaracions de David Sànchez, sobre la possibilitat que marxin les empreses: "les poques empreses que hi ha a Jorba poden ampliar les seves instal·lacions, si cal, sense necessitat de marxar, contràriament al que diu l'alcalde, perquè al municipi ja hi ha sòl prou sòl industrial disponible". Subratllen que "al nostre poble mateix tenim un exemple de com es pot créixer des d'aquí en un sector nou amb molt de futur que, en comptes de perjudicar l'entorn natural, l'afavoreix. Estem parlant d'Eixarcolant, que ha portat catorze llocs de treball a Jorba i gent a viure-hi. Sabem que l'ajuntament afavoreix el creixement d'Eixarcolant i ho aplaudim, perquè no som 'els del no a tot'. Però quan ens venen amb un altre projecte com els que hem vist fracassar abans, la nostra resposta és clara: rotundament no".

PUBLICITAT

1 Comentaris

J

Josep

igualada

8 d'octubre 2021.12:19h

Respondre

Jo tampoc me les crec aquestes promeses.
A mes les poques acaben tirant endevant corresponen a muntatges que ocupen 80.000 o 90.000 m2 per generar menys de 200 llocs de treball que qualsevol dia... Llegir més s’en poden anar a un altre lloc.
Mentrestant al pages ja li han fotut les terres, ell ha hagut de plegar i el terreny ja està asfaltat.
Abans de destrossar el territori s’ha de pensar preveure i mesurar molt be.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.