TORNAR

Jorba Reflexiona inicia una campanya de cara a la consulta popular

Organitzen un vermut popular aquest diumenge on exposaran els arguments de la plataforma per rebutjar el polígon industrial

societat
Dijous, 14 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El diumenge 24 d'octubre se celebrarà a Jorba una consulta popular, amb la qual l'ajuntament jorbenc preguntarà als seus veïns i veïnes sobre l'ampliació de sòl industrial i la implantació d'energies renovables. La plataforma Jorba Reflexiona inicia una campanya "amb pocs mitjans, però amb tot el convenciment que cal guanyar la consulta, perquè ens hi va el futur", que tindrà aquest diumenge 17 d'octubre el seu acte central, amb un vermut popular "on s'exposaran els arguments de la plataforma per rebutjar el polígon industrial així com per demanar el posicionament de l'Ajuntament respecte de les energies renovables", com han explicat des de l'entitat.

PUBLICITAT

Tant en l'acte de diumenge com en la campanya, Jorba Reflexiona exposarà el seu posicionament davant les dues preguntes de la consulta. Pel que fa a la primera pregunta, "Esteu d'acord que el Pla Director d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena classifiqui 46 hectàrees de sòl industrial al parc tecnològic Jorba-Igualada?", la plataforma es posiciona negativament; i pel que fa a la segona pregunta, "Esteu d'acord que l'Ajuntament de Jorba s'oposi als grans projectes d'energies renovables que afectin el municipi en el marc normatiu actual?", l'associació ha anunciat el seu posicionament a favor.

La plataforma ciutadana Jorba reflexiona va néixer arran del coneixement del Document d'Avanç del Pla Director Urbanístic de l'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena (PDUAECO) elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, a instàncies de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena. "En aquest Pla, exposen des de la plataforma, es contemplava la possibilitat de projectar entre 350 i 450 hectàrees de nou sòl industrial repartides entre tres zones d'aquesta conca. Al document s'estudien quatre àmbits de planificació i el tercer és l'anomenat "Parc Tecnològic i Empresarial d'Igualada i Jorba", de 137,76 hectàrees." "El document parteix de la base que és necessari més sòl industrial a la Conca d'Òdena sense aportar arguments de per què cal aquest creixement i de com aquest hipotètic creixement contribuiria a millorar les oportunitats socials i econòmiques de la població", afegeixen.

Des de Jorba Reflexiona assenyalen que "el POUM de Jorba, aprovat l'any 2015, preveu una zona de sòl urbanitzable anomenada "SUD 3 Cal Blasi" de 9,95 hectàrees "per respondre a la demanda de sòl industrial que hi ha a la comarca de l'Anoia". Es preveu que aquesta zona esdevingui un nou "sector estratègic d'interès supramunicipal" juntament amb terrenys adjacents del terme municipal d'Igualada, però per ara no ha calgut desenvolupar-lo. En el document d'avanç del PDUAECO les 9,95 hectàrees del SUD3 es converteixen en 52 hectàrees de sector d'implantació d'activitat econòmica (la gran majoria dins del terme municipal de Jorba)."

Jorba reflexiona "defensa el desenvolupament industrial en els espais que actualment estan classificats com a sòl industrial, a la zona de les bòbiles i a la zona aprovada en el nou POUM, però en cap cas volem que es dediquin més hectàrees a la indústria en aquesta zona agrícola d'alt interès paisatgístic."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.