TORNAR

La Jornada de les Plantes Oblidades clou amb una assistència similar a anteriors edicions, tot i la COVID-19

Les activitats que requerien d’inscripció prèvia es van omplir al 100%

societat
Dimarts, 6 octubre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Encara que mig any més tard del que hom esperava, la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades es va celebrar i va ser un èxit, segons l'organització. La bona resposta els anima a "seguir reivindicant un nou model agroalimentari que sigui més saludable, més sostenible i més just."

El centre d'Igualada va ser escenari dissabte de la 5a edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades. Les activitats van atraure milers de persones d'arreu del
territori. Durant tot el dia, es van realitzar un centenar d'activitats com tastos, xerrades i tallers, i la fira de productes silvestres i varietats agrícoles tradicionals va omplir, amb
més de 50 parades, els carrers de l'entorn de l'Espai Cívic Centre, l'Ateneu Igualadí i les Escolàpies d'Igualada.

Tot i les excepcionals mesures de control d'accessos i aforaments, la jornada es va viure amb civisme i normalitat. L'espai de la fira estava delimitat i a cada accés es realitzava un control en el qual es donava un codi de barres a cada visitant. Aquest codi, únic per cada persona, era escanejat pels voluntaris i voluntàries als accessos de les activitats, permetent un control exacte d'aforaments i persones amb qui s'ha compartit espais. A part, tal i com estableix la normativa, l'ús de mascareta era obligatori i el recorregut comptava amb nombrosos punts de gel hidroalcohòlic. Els espais tenien entrades i sortides diferenciades i l'organització realitzava tasques permanents de neteja i desinfecció.

El Col·lectiu Eixarcolant, entitat organitzadora de la Jornada, destaca "la bona resposta i comportament dels visitants i la gran implicació i professionalitat tant dels ponents com dels 160 voluntaris i voluntàries que van fer possible la Jornada." La valoració que en fan és molt positiva, "amb una afluència similar a l'edició anterior tot i les condicions climatològiques no del tot favorables, com era el vent, i la situació actual derivada de la pandèmia de la COVID-19."

El president del Col·lectiu Eixarcolant, Marc Talavera, apunta que "vam demostrar que era possible i necessari celebrar la Jornada, i que davant de les dificultats només cal
compromís, organització, rigor, responsabilitat i un gran equip humà". Destaca que "ara més que mai, cal seguir reivindicant un nou model agroalimentari que sigui més
saludable, més sostenible i més just."

Talavera manifesta la capacitat de mobilització i organització del Col·lectiu Eixarcolant, amb 160 voluntaris i voluntàries realitzant tasques i treballant per la Jornada en una situació d'alta complexitat organitzativa. Remarca la professionalitat amb que s'ha realitzat tota la Jornada i comenta que "la gent ens preguntava quina empresa havia
muntat el sistema de control d'accessos i se sorprenia al saber que darrere hi havia una entitat sense ànim de lucre."

Les activitats que requerien d'inscripció prèvia es van omplir al 100% i els visitants van poder gaudir de tastos, xerrades, actuacions artísticomusicals, showcookings i tallers amb ponents tant destacats com Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Astrid Van Ginkel o Joan Vallès. L'esdeveniment va comptar un any més amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l'Anoia, entre d'altres. Des del Col·lectiu Eixarcolant, volen agrair enormement "a tots els voluntaris i voluntàries que, malgrat la complexitat de l'organització d'enguany, van realitzar les seves tasques a la perfecció fent possible l'edició més especial de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.