TORNAR

El Jutjat no admet la personació de VOX com a acusació particular en el cas de la violació d'una menor a Igualada

D’altra banda, sí que ha admès les personacions de la FECASARM i de l’empresa propietària de la discoteca propera al lloc dels fets i està a l’espera de resoldre la petició de l’Ajuntament d’Igualada

societat
Dilluns, 30 maig 2022. 14:06. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Jutjat d'instrucció número 4 d'Igualada no ha admès la personació de la formació d'ultradreta VOX com a acusació popular en la causa oberta en aquest jutjat per una agressió sexual i assassinat en grau de temptativa a una menor la matinada de l'1 de novembre passat a la capital de l'Anoia. Segons la resolució del jutge instructor "és una petició sense arguments, a la vegada que el peticionari no dona cap explicació sobre la finalitat o interès que persegueix personant-se se en la causa". Segons la resolució del jutge, "el problema rau en aquest cas en l'interès que pretén defensar, el qual no exposa, ni tan sols esmenta en el seu escrit, no justifica cap interès o motiu pel qual desitja personar-s'hi, limitant-se a invocar els articles que consagren l'exercici de l'acció popular, cosa que resulta insuficient, màxim quan no hi ha cap connexió entre el procediment penal en curs i el partit polític peticionari de la personació" i afegeix que "no hi ha, a més, cap connexió entre el partit polític VOX i les presents actuacions".

PUBLICITAT

D'altra banda, el jutge sí que ha admès les personacions de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals FECASARM i de l'empresa propietària de la discoteca propera al lloc dels fets, com acusació popular en el procediment. El jutge ha de resoldre, pròximament, la personació de l'Ajuntament d'Igualada com acusació popular, presentada el passat 25 de maig.

Acció o acusació popular és "l'atribució de legitimació activa perquè un ciutadà pugui personar-se en un procés sense necessitat d'invocar la lesió d'un interès propi, sinó en defensa de la legalitat. Es tracta, per tant, d'una manifestació del dret públic subjectiu al lliure accés als Tribunals en què les pretensions que es mantinguin siguin d'interès públic. Així, l'acció popular s'emmarca dins del més ampli espai del dret a la tutela judicial efectiva de l'article 24 de la Constitució".

El jutge instructor del cas ha remarcat que ha explicat que "l'acusació popular no actua per interès propi, sinó en defensa de la legalitat. És, per tant, una via que permet la participació popular a la justícia, ja que qualsevol ciutadà es pot personar com a acusació. De manera preliminar, cal recordar que l'acció popular és l'atribució d'un paper actiu perquè un ciutadà pugui personar-se en un procés, sense necessitat que tingui interès propi o sigui lesionat directament, sinó en defensa de l'interès públic i de la legalitat."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.