TORNAR

La Mancomunitat presenta un pla d'igualtat que reclama canvis estructurals

El document proposa les polítiques vigents fins el 2019

societat
Dissabte, 16 abril 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Mancomunitat de la Conca d'Òdena ja compta amb el pla d'igualtat pel proper quatrienni. Es va presentar dijous, amb l'assistència de representants dels ajuntaments que conformen la MICOD. El document, que va descriure Elena La Torre, posa sobre la taula la necessitat de canvis estructurals: un disseny de les ciutats en perspectiva de gènere o modificar l'excessiu pes de les dones en els aspectes de les tasques reproductives.

Aquest dijous es va presentar el segon Pla d'igualtat de Gènere dels municipis que conformen la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD), que abastarà un període de quatre anys. Una quarantena de persones es trobaven a l'auditori del Museu de la Pell per conèixer un projecte que s'ha elaborat en els darrers vuit mesos i a través d'un procés que ha comptat amb la participació ciutadana, amb sessions participatives amb els grups de dones i amb personal tècnic dels cinc ajuntaments Micod i d'enquestes a la població.

Els alcaldes igualadí i odenenc, al centre, amb la regidora i les tècniquesEl president de la Mancomunitat i alcalde d'Igualada, Marc Castells, obria l'acte reconeixent la importància de treballar de forma mancomunada per sumar esforços i refermant el compromís de la Mancomunitat per vetllar i seguir promovent les polítiques d'igualtat de gènere al territori. Francisco Guisado, alcalde d'Òdena i referent polític de la Mancomunitat pel que fa a l'àrea d’igualtat de gènere, recordava el llarg bagatge d'aquesta institució pel que fa al desenvolupament de les polítiques d'igualtat i de prevenció de violència masclista agraint la tasca desenvolupada des de fa molts anys a Dones amb Empenta, amb qui la Mancomunitat ha treballat de forma molt propera.

Mencionava també la creació d'UEA Inquieta, un grup de dones empresàries i emprenedores, i reforçava la necessitat de potenciar el talent creatiu de les dones en el camp productiu. Sílvia Casola de la Diputació de Barcelona, felicitava el treball desenvolupat aquests mesos i remarcava els projectes de coeducació de la Mancomunitat, on es destinen molts recursos per a treballar i sensibilitzar la població des de la infància. Elena La Torre, de la consultoria FEM, responsable de l'elaboració del II Pla d'Igualtat de Gènere conjuntament amb l'àrea tècnica d'igualtat de la Micod i la Diputació de Barcelona, va fer la presentació tècnica del Pla, explicant el procés l'elaboració, dades interessants obtingudes a través de la diagnosi en perspectiva de gènere i les línies de treball dels propers quatre anys. S'evidencia el biaix de gènere en àmbits com la salut, la percepció de necessitat de disseny de les ciutats en perspectiva de gènere, l'excés de feminització de les tasques reproductives on encara ara una de cada tres dones s'encarrega exclusivament de les tasques domèstiques i la necessitat de feminitzar la política i fer visibles les aportacions de les dones.

Va cloure l'acte Carme Riera, tinent d'alcalde d'Acció Social i Igualtat d'Igualada en representació de totes les regidores de la Micod, que agraïa la tasca de les entitats de dones en tot el procés i el suport de la Diputació i recordava la necessitat de fer polítiques transversals, des de tots els departaments i ajuntaments i també del compromís de totes les regidories perquè aquest document sigui viu, actiu i en constant revisió. Apel·lava a la necessitat de posar-se les ulleres liles i incorporar la perspectiva de gènere en tots els àmbits i contextos.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.