TORNAR
PUBLICITAT

La Mancomunitat rep vora 500.000 euros per adaptar la riera d'Òdena al circuit de Vies Blaves

Una adaptació del camí per a que tingui un ús preferent per als vianants

societat
Dissabte, 18 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Projecte executiu de la Via Blava de la riera d'Òdena ja és a punt d'executar-se: un camí d'ús peatonal que s'integrarà a la xarxa de Vies Blaves. Seran més de 7 quilòmetres, entre el nucli d'Òdena i la desembocadura de la riera.

PUBLICITAT

La Mancomunitat de la Conca d'Òdena ja compta amb una subvenció, per concessió directa, 479.808,00 euros per finançar l'execució de les obres del Projecte executiu que es preveu es portin a terme en el decurs dels propers mesos. L'objectiu és definir les actuacions necessàries per executar un camí continu i proper a la riera d'Òdena, en el tram comprès entre el nucli urbà d'Òdena i la seva desembocadura al riu Anoia.

En aquest projecte hi ha incloses diverses actuacions per a la recuperació i millora dels hàbitats de ribera i del conjunt de l'espai fluvial, i preveu els elements necessaris per garantir-ne l'ús públic, i per divulgar-ne els seus valors ambientals, paisatgístics i patrimonials. Aquestes actuacions contribuiran a millorar la qualitat ambiental i paisatgística de l'espai fluvial, tot potenciant-ne un ús compatible amb la seva conservació.

Aquest nou camí tindrà un ús preferentment peatonal (o amb mitjans no motoritzats), i s'integrarà en el marc d'una xarxa de camins fluvials (o Vies Blaves) que es preveu desenvolupar en el conjunt de la Conca d'Òdena, d'acord amb les previsions del Pla Especial Urbanístic Autònom per al desenvolupament del Parc fluvial a les rieres d'Òdena, Castellolí i Güells (PEUA, en endavant). Tindrà una continuïtat física i conceptual amb la Via Blava Anoia, la qual es defineix en el marc del Projecte Vies Blaves Barcelona, promogudes per la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de desenvolupar una xarxa d'itineraris propers al riu Llobregat i als seus afluents principals (el Cardener i l'Anoia), accessibles a peu i en bicicleta. Serà una manera de promoure la connectivitat del territori i el seu desenvolupament sostenible.

L'àmbit comprèn els terrenys propers a la riera d'Òdena, en el tram que discorre entre el nucli urbà d'Òdena i la seva desembocadura al riu Anoia. Les actuacions que es proposen es defineixen en un recorregut d'uns 7,28 quilòmetres al llarg de la riera d'Òdena. El projecte s'ha redactat des d'una visió holística i transversal, tenint en compte els valors ecològics i paisatgístics existents, així com les pre-existències urbanes i estructurals.

PUBLICITAT

1 Comentaris

sandra-gomez-simon

Sandra Gomez Simon

Igualada

19 de juliol 2020.11:52h

Respondre

Malaguanyats diners!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.