TORNAR

Marc Castells assegura que "hi ha inversors que demanen instal·lar-se als nostres polígons"

Afirma que sense el Pla Director ”no podem rebre aquestes grans inversions, hem de desenvolupar sòl industrial”

societat
Dijous, 14 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament d'Òdena desmentia, fa unes setmanes, que hi hagués cap proposta en ferm d'un data center per instal·lar-se a la zona de Can Morera. Ara, el batlle d'Igualada, en una intervenció d'aquest dimecres, en canvi, assegura que "el Govern de la Generalitat és coneixedor de més d'una proposta".

PUBLICITAT

L'avenç del Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena és imminent. Aquest dimecres, l'alcalde d'Igualada insistia en la necessitat que el pla tiri endavant. Marc Castells exposa que "hi ha propostes per invertir al nostre territori, són veritat i van més enllà de la proposta que va fer la propietat de Can Morera. N'hi ha més. Molts més. Ara mateix no tenim cap possibilitat de donar sortida a les inversions. El Govern de la Generalitat n'és coneixedor, de més d'una proposta. Treballem en el PDU per donar sortida a aquestes inversions".

Esquema de l'antic PDU que afectava Can MoreraAfegia que "faran que el nostre PIB industrial pugi, és el repte que s'ha marcat la UE. Som industrialistes perquè els serveis de qualitat es donen a la indústria. Però això passa per crear sòl industrial. Ens mantindrem ferms. La Generalitat hi està determinada i els alcaldes, ho hem dit sempre que el desenvoluparem, a tota la Conca. Hi ha més polígons a part de Can Morera.  Estem determinats. Volem donar seguretat als inversors". Sobre el data center: "vam fer una delegació d'alcaldes per anar a Suècia i vam veure com un data center allà hi va generar la instal·lació d'una gran companyia internacional que ha generat molts llocs de treball. No són tan els llocs de treball com els efectes multiplicadors. Els bancs del futur no són els que tenen diners, són els que tenen dades. Al voltant d'aquests bancs de dades vindrà riquesa i coneixement".

També afirmava que "l'Anoia necessita més sòl industrial, si no, és un llast pel nostre futur. Estaríem dimitint de la nostra responsabilitat política. Immediatament es treurà l'Avenç del PDU. No hi ha cap possibilitat de créixer si no tenim espais per a que els industrials que volen invertir al nostre territori puguin fer-ho. Explicarem les avantatges. Defensarem que sigui des de la iniciativa pública. Per evitar especulacions. Que sigui Incasòl, Generalitat o Zona Franca, defensarem a peu i cavall el sòl industrial al territori". Castells concloïa que "ens neguem a renunciar que vinguin inversions al nostre territori, ho farem de la manera més pedagògica. El PDU preveu mecanismes de participació ciutadana, poden generar un debat enriquidor. Hi hem de ser tots: els que estem aquí, el Govern de la Generalitat, els que fan les inversions i els que hi estan en contra. Que expliquin perquè estan en contra de crear riquesa i generar oportunitats al nostre territori. Ho discutirem i prendrem una decisió. Venim amb ganes de poder combatre les idees que al nostre entendre estan equivocades. Ho farem amb idees i coneixement i amb la unitat del sector públic i privat". 

PUBLICITAT

4 Comentaris

J

Joan V

igualada

16 de novembre 2019.05:59h

Respondre

I si deixem de criticar tot i mirem quina és la millor manera de fer-ho? O, com a mínim, demanar informació, estudis, convocar al territori, etc.

Segur que les autoritats ho poden fer millor i... Llegir més és clar que sempre hi ha interessos privats (des dels propietaris als potencials treballadors) però, és això un problema? Vigilem que, si es fa, sigui sobre la base dels millors estàndards ambientals, que impliqui millora a les comunicacions, que porti treball de qualitat, etc

Ser positius ens aniria bé col·lectivament, la veritat.

Una altre qüestió, important, seria saber la representativitat dels que sempre es queixen. Potser un pla clar i amb dades del que es proposa faria que la inmensa majoria de la Conca es posicioni a favor.

La setmana passada Amazon anunciava la construcció de tres centres de dades a l’Aragó.

p

positiu

igd

19 de novembre 2019.13:58h

Qui ha amagat la informació i desconvocat al territori són els polítics promotors. ”Són projectes que no volen soroll” dèien.
Convocar el territori si no es pot decidir si s’ha de... Llegir més fer és hipocresia i cinisme.
Tu/vostè mateix diu/s: ”mirem quina és la millor manera de fer-ho” i no planteges si cal fer-ho i on s’hauria de fer.
Els millors estàndards ambientals són aprofitar el terrenys ja disponibles i no encetar peces aïllades. Aquest és el problema dels interessos privats.

Ser positius ens aniria bé col·lectivament, la veritat. I tant, sóc positiu. S’eliminarà aquesta animalada.
Li recordo que vostè ha fet un escrit de queixa. Llegeixis’s.Vostè deu ser dels que sempre es queixen i em pregunto quina representitivitat té.

f

fum

igd

14 de novembre 2019.19:05h

Respondre

Arribarà el dia que sabrem de debó això de les empreses. Fum, fum, fum. Les empreses del senyor Singla. Fum, fum, fum. Les que no reclamen el 3% sinó requalificacions a canvi dels serveis... Llegir més prestats. Fum, fum, fum. Arribarà un dia que s’aclarirà. Fum, fum, fum. Seran periodistes qui ho destaparan o algú ciutadà encuriosit. Fum, fum, fum. Algú que s’hi posi d debó que això no pot durar ocult fins l’INFINIT.

C

Carles

Igualada

14 de novembre 2019.09:24h

Respondre

Sempre són grans empreses les que han de venir, però mai s’acaba de concretar, com si el poble, al ser coneixedors del gran secret, pugui provocar que aquestes es facin enrere. Encara que entenc... Llegir més que és important, per temes d’espionatge industrial, que algunes negociacions es facin amb discreció. Però el que em sorprèn és que quan te’n vas a una altra comarca a preguntar com tenen el tems dels polígons es veu que també aquestes grans empreses necessiten sol industrial a mansalva, que els polígons buits de la zona no són suficients.

És per això que tinc la sensació que els propietaris del sòl i alguns polítics ens enganyen i no volen construir polígons per les empreses que puguin venir sinó per tenir un ingrés d’euros ràpida i fàcil a costa del territori.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.