TORNAR

Masquefa assumeix els compromisos de l’Agenda Urbana

La vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, ha lliurat l’Agenda Urbana de Masquefa a l’alcalde, Xavier Boquete.

societat
Divendres, 2 desembre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

L'Ajuntament de Masquefa ha rebut l’Agenda Urbana Local. L’ha lliurat aquest dimecres la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, a l’alcalde de la població anoienca, Xavier Boquete. Masquefa assumeix la urgència dels gran reptes globals, a través dels compromisos de l’Agenda 2030 i dels 17 ODS. L’ens vol aterrar aquests objectius globals, potenciar les oportunitats i afrontar els nous reptes de la ciutat.

L'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, rep l'Agenda Urbana Local de mans de la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny. (Foto: Diputació de Barcelona)En una fase inicial, es va definir el procés de redacció, el model de governança, el pla de participació i les estratègies de comunicació. Es va incorporar alhora la participació de diferents agents del territori (tècnics, polítics, ciutadania, agents socials i econòmics), que van ser clau per a la construcció de l’agenda amb l’objectiu de reflexionar i debatre sobre el model de ciutat, detectar punts forts i febles, així com recollir propostes. A la segona fase d’anàlisi i diagnosi, es va definir el pla d’acció de l’agenda juntament amb l’acció participada de la ciutadania. El pxla conté 64 línies d’actuació, 29 de les quals ja iniciades o en previsió d’iniciar-se a curt termini. L’última fase del document incorpora l’aproximació al sistema de governança per al seguiment i l’avaluació de la implementació de l’agenda i proposa fins a 33 indicadors de seguiment i gestió de les línies d’actuació.

L’Agenda Urbana de Masquefa és un projecte transversal que recull els fruits del programa ‘Masquefa Mou-te’. S’ha desenvolupat de manera simultània al POUM, el PAM i la localització dels ODS, generant una visió estratègica de futur coherent i planificada.

L’ens forma part de manera activa de la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals de la Diputació de Barcelona. El document s’ha elaborat des del Servei d’Urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la corporació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.