TORNAR

Masquefa estrena la passera que uneix Can Quiseró i el Maset

Una estructura de fusta i metall que suma 230 metres de longitud

societat
Dimarts, 11 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Quasi la meitat de la inversió, 300.000 euros de  653.000, l'ha aportat la Diputació de Barcelona. La inauguració va reunir representants de la Diputació, amb el batlle de Masquefa, Xavier Boquete, i el d'Igualada, Marc Castells, president de l'ens quan es van engegar les obres.

PUBLICITAT

Les autoritats, amb el batlle Xavier Boquete a l'esquerra, abans de tallar la cintaDes d'aquest diumenge, la passera de Can Quiseró ja connecta els dos barris masquefins, el propi Can Quiseró i el Maset. La infraestructura passa sobre el torrent de Salt de Can Llopart i que soluciona un dèficit de comunicació per a vianants entre les urbanitzacions de Can Quiseró i el Maset i el nucli de la població. La construcció de la passera, formada per una part central metàl·lica de 78,30 metres de longitud i dues passeres de fusta de 80,50 metres, constitueix un itinerari total de 230 metres de longitud i de tres metres d'amplada amb paviment de sauló.

Dels 653.000 euros, la Diputació n'ha aportat 300.000. El diputat d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, destacava "l'ajut aportat per la Diputació de Barcelona s'emmarca en la voluntat de promoure elements que lliguin entorn urbà i salut i amb l'objectiu d'assolir entorns urbans que animin a la població de forma saludable i que minimitzin aquells factors mediambientals que poden suposar un risc per a la salut de les persones que hi viuen".

Pons va remarcar que "l'entorn urbà ha de facilitar les oportunitats per realitzar activitat física, atès l'evidència científica que la relaciona amb millores tangibles de la salut. Per això, una de les mesures més importants a tenir present en el disseny dels municipis és fomentar l transport actiu fent, en definitiva, que els desplaçaments a peu o en bicicleta, siguin les millors opcions, almenys en els desplaçaments curts".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.