TORNAR
PUBLICITAT

Masquefa estrenarà aquest juliol el nou servei de recollida de residus

Els nous contenidors milloren en accessibilitat i altres elements d’optimització

societat
Dimecres, 13 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A partir de les properes setmanes, la vila de l'extrem sud-est de la comarca engegarà un nou sistema de recollida de residus per millorar unes xifres de reciclatge que es queden en el 18%. L'adjudicació del nou sistema es va fer a finals del 2017 per un import de quasi 500.000 euros.

PUBLICITAT

Masquefa estrenarà aquest juliol un nou servei de recollida de residus al municipi. Un nou sistema presentat aquest dimarts per l'alcalde Xavier Boquete; el regidor d'Urbanisme, Urbanitzacions i Sostenibilitat,  Enrique Gómez; i de representants de l'empresa CLD Servicios Urbanos de Tratamiento de Residuos, S.L., gestora del nou contracte de servei de gestió de residus municipals. El nou model individualitzat unifica els diversos serveis de recollida d'escombraries en un sol ens, el Servei Integral de Recollida, amb l'objectiu de "millorar les xifres de reciclatge, optimitzar els recursos econòmics, oferir una major eficiència en la recollida i la gestió de les deixalles i garantir el benestar de tots els veïns".

A partir d'ara s'abandona "la gestió diversificada dels residus" i s'aposta per la unificació dels serveis de neteja i recollida. El nou model individualitzat de recollida de residus unifica sota una única empresa la prestació dels serveis de recollida selectiva, de recollida de rebuig i orgànica i de recollida de poda. Així, el principal objectiu és millorar les xifres de reciclatge, situades entorn del 18% sobre la generació total de residus al municipi.

Boquete, esquerra, amb els representants de l'empresaEs mantindrà la separació de les cinc fraccions a través de contenidors al carrer (rebuig, orgànica, paper-cartró, envasos i vidre) i s'incorporen canvis i millores amb la finalitat d'incentivar i afavorir la participació i implicació dels veïns en el nou servei; entre elles, l'increment d'àrees d'aportació completes de les cinc fraccions; l'increment de la
dotació de contenidors de les diferents fraccions selectives; la reducció de la dotació de contenidors de la fracció resta; la unificació de la ubicació dels contenidors en illes complertes amb tots els contenidors; l'increment de la freqüència de recollida de les fraccions selectives; la recollida d'envasos lleugers un dia més a tots els nuclis; la recollida de paper i cartró un dia més a tots els nuclis en temporada baixa; la recollida vidre quinzenal a tots els nuclis; la implantació d'un servei de repàs diari; o la implantació de la recollida de les restes vegetals.

En tot cas, "els nous contenidors que s'habilitaran a la via pública són accessibles a persones amb discapacitat funcional, tenen tancament retardant de la tapa per evitar riscos davant atrapaments, i boques limitants per introduir els residus de selectiva i així evitar que no s'hi llencin altres residus que no corresponguin". A més, també s'han adquirit dos nous camions pel buidatge d'aquests contenidors i s'afegeix a la flota un vehicle elèctric destinat al repàs de contenidors.

En els diferents nuclis de Masquefa s'hi col·locaran espais per a que s'hi lliuri la poda particular. Aquestes zones estaran degudament senyalitzades i amb les seves normes d'ús.
Paral·lelament, per informar-ne amb detall als veïns es realitzaran sessions informatives als nuclis afectats pels canvis (nucli urbà d'El Maset, Can Parellada, Can Valls i Can Quiseró). A més, s'editarà un targetó informatiu sobre les normes d'ús de la gestió de la poda i quins són els punts habilitats per la recollida de les restes vegetals a les urbanitzacions per tal de fer arribar a tots aquells veïns del municipi que disposin de jardí.

Aquest diumenge 17, hi haurà la presentació pública del nou servei a la ciutadania. Amb l'objectiu d'implicar a la ciutadania i als comerços i donar a conèixer el nou servei de recollida de residus a la vila, l'Ajuntament impulsarà a la plaça Josep Maria Vila la Festa del Reciclatge i el Medi Ambient a partir de 2/4 d'11. L'activitat va dirigida a tots els públics i és oberta a tota la ciutadania. Així, els participants, podran conèixer els nous contenidors i pujar al camió que realitzarà el servei de recollida de residus a Masquefa. La festa, a més, també comptarà amb un esmorzar popular a primera hora i al llarg del matí els infants podran gaudir d'animació, 36 jocs de carrer fets amb materials reciclats, tallers d'aprofitament de roba, creació de bijuteria amb materials reciclats o de construcció de minicompostadors, exposicions i un punt informatiu on es podrà acudir per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb el reciclatge. I a les 12 es durà a terme la presentació pública del servei.

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.