TORNAR

Masquefa, protagonista del projecte #ChallengeFutur

societat
Dissabte, 19 novembre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En aquesta iniciativa de la Diputació de Barcelona, diversos influencers donen a conèixer a través de les xarxes diferents opcions laborals de futur. La influencer Nadine Romero va gravar un vídeo d'aquesta campanya a l'empresa masquefina Transsesrovires

Masquefa –concretament l'empresa masquefina Transsesrovires– ha estat escenari d'un vídeo de la influencer Nadine Romero, creat per a la campanya #ChallengeFutur. La iniciativa s'emmarca dins el programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona amb l'objectiu donar a conèixer entre els adolescents ocupacions industrials, científiques i tecnològiques que esdevenen una opció laboral atractiva i amb bon futur per als joves.

La campanya la integren diferents vídeos en què joves influencers, com la Gemmeta, Berta Aroca, Long Li Xue, Juliana Canet, Àlex Tous, Maria Vallespí, David Itsme, Llum, Gemma Pérez, Nadine Romero i Raul Roco, expliquen en primera persona com són i en què consisteixen diverses professions com són administrador/a de xat bots, auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana, controlador/a de línia d'envasat automatitzada, agricultor/a 4.0, tècnic/a de teixits i científic/a de dades, entre d'altres.

La influencer Nadine Romero explicarà en primera persona com és la feina de coordinadora d'operacions logístiques. El vídeo s'estrenarà el 5 de desembre.

El projecte #ChallengeFutur es fa amb la col·laboració d'adolescent.cat, i està dotat amb un pressupost de deu milions d'euros. Es va posar en marxa el 2020 i conclourà el 2023. Amb ell es vol, en primera instància, detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses de cada territori relacionades amb la tecnologia, fer partícip el teixit socioeconòmic i fomentar la col·laboració publicoprivada i publico pública.

Emmarcat dins el programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona també té com a objectiu disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral. Així, el programa inclou formació professionalitzadora de base tecnològica a mida de les necessitats empresarials detectades, amb la qual cosa, es desenvolupen les competències digitals dels participants a l'hora que s'incrementen les oportunitats d'accedir a feines més qualificades i millor remunerades. Així, el programa preveu la creació de grups de treball integrats per ens locals i empreses per dissenyar la formació, tutoritzar les persones formades i amb contracte de pràctiques i realitzar jornades de networking que posin en relació les persones participants amb les empreses.

El #ChallengeFutur és la continuïtat del #ChallengeIndústria que es va dur a terme el 2020 i en el que, com en aquest cas, diversos instagrammers es reptaven a dur a terme per un dia les tasques d'alguns oficis que podem trobar al sector de la indústria.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.