TORNAR
PUBLICITAT

Masquefa rep un pla per a la prevenció d'incendis a la zona de Can Valls

El document contempla la reducció de l’arbrat a la zona

societat
Dimarts, 1 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Diputació ha elaborat un pla que indica diverses actuacions per optimitzar la seguretat de la zona en matèria d'incendis. Entre els punts principals, la millora de les condicions per a defensar activament la urbanització o nucli de població i la disponibilitat de les infraestructures necessàries i les condicions de seguretat pels equips d'extinció.

PUBLICITAT

El regidor Enrique Gómez fa recepció del document de mans del tècnicLa setmana passada l'Ajuntament masquefí rebia de mans de representants de l'ens provincial un pla per reduir el risc d'incendis a Can Valls. L'actuació contempla la reducció de l'arbrat i de l'estassada del sotabosc en la franja perimetral i permetrà, entre d'altres, millorar les seguretat dels residents de la urbanització i incrementar i garantir i la protecció contra incendis.

Es tracta d'un document tècnic, redactat per l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari, que conté tota la informació tècnica i administrativa necessària per a poder posar en pràctica les principals mesures de prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions, nuclis de poblacions, edificacions i instal·lacions situats en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta.

Les principals mesures incloses en aquest PPU hi ha assegurar l'existència d'una franja exterior de protecció d'almenys 25 metres d'amplada al voltant, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida que compleixi les característiques que s'estableixen en el Decret 123/2005, de 14 de juny. Aquestes mesures, a més, estan incloses en l'art 179. 4.1. a) i b) de la Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic que modifica l'art. 3 de la Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals.

Aquest pla se suma als PPU d'El Maset i de Can Parellada executats els anys 2017 i 2018, respectivament, amb el suport de la Diputació de Barcelona-, i se centra en les principals mesures de prevenció d'incendis forestals a aplicar a la urbanització de Can Valls. El document detalla actuacions com la millora de les condicions per a defensar activament la urbanització o nucli de població i la disponibilitat de les infraestructures necessàries i les condicions de seguretat pels equips d'extinció. 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.