TORNAR
PUBLICITAT

La matrícula viva es reparteix gairebé al 50% entre pública i concertada, a Igualada

societat
Divendres, 29 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

És una de les reclamacions principals de les AMPA de les escoles municipals, que els alumnes de matrícula viva no es derivin majoritàriament a la xarxa pública. Aquest curs 2019-2020, la diferència en el repartiment s'ha reduït, tot i que els centres concertats encara no n'assumeixen ni el 50%. 

PUBLICITAT

Un mural de reivindicació de l'escola pública a IgualadaSegons les dades que facilita el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, el balanç del repartiment dels alumnes de matrícula viva aquest curs a Igualada a primària és d'un 48,84% a la xarxa d'escoles concertades i d'un 51,16% als centres públics. Fa uns mesos, s'impulsava el Pacte contra la Segregació Escolar que reclamava una equiparació en el repartiment dels alumnes de matrícula viva -és a dir, els que arriben amb les inscripcions tancades o el curs començat i que acostumen a ser alumnes de nuclis familiars desafavorits- entre els centres públics i els concertats. Ara, sense que encara hi hagi el Decret d'Admissions que ha d'impulsar aquest pacte, hi comencen a haver indicis del canvi de tendència.

El curs 2018-2019, la proporció era de 58-42%. Ara, dels 86 alumnes de primària que van arribar entre juliol i setembre i van ser inscrits a Igualada, 44 van anar a parar a un centre públic i 42 a un centre concertat. La relació de l'oferta de places inicial en les preinscripcions és d'un 60-40% a favor dels centres concertats.

En el cas de secundària, dels 54 alumnes de matrícula viva, 21 van ser inscrits a la concertada (un 38,89%) i 33 a la pública (un 61,11%). En tot cas, a secundària, el balanç de places entre centres concertats i públics és diferent de primària. En el curs 2018-2019, a secundària fins a principis d'octubre hi havia 57 casos, amb una proporció de 65-35% en els centres públics.

Pendents del nou decret

En breu, s'ha d'aprovar el decret que desplegui els punts del Pacte contra la Segregació Escolar. Les mesures es treballen amb el Síndic de Greuges i els ajuntaments. Contempla incrementar les Oficines municipals d'escolarització, les taules mixtes i els plans educatius d'entorn.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.