TORNAR
PUBLICITAT

La meitat d'ajuntaments no van lliurar els comptes del 2017 a la Sindicatura dins el termini

L’Anoia és la comarca catalana junt al Maresme que té més municipis que no compleixen la normativa

societat
Dimarts, 24 setembre 2019. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'any passat, quan els ajuntaments havien de fer el lliurament de comptes del 2017, la meitat de la comarca no va complir amb els terminis. Entre les poblacions que no els van presentar a temps, Vilanova, Masquefa o Piera.

Segons les dades de la Sindicatura de Comptes, l'Anoia és una de les dues comarques on els municipis més triguen a lliurar els comptes anuals a l'òrgan de la Generalitat que fiscalitza i revisa les xifres dels ajuntaments i els seus moviments comptables. L'Anoia té 16 ajuntaments -la meitat dels 33, doncs- que no van lliurar els comptes del 2017 dins el termini. I ara, a pocs dies de la data de venciment del lliurament dels comptes de 2018, hi ha vuit municipis que encara no han presentat els de l'any anterior. 

No presentar aquests comptes dins el termini pot suposar, per als ajuntaments, "que es retinguin algunes subvencions i transferències" per part de la Generalitat. Els darrers tres anys hi ha ajuntaments que mai han retut els comptes dins del termini, en concret vuit. Són consistoris de municipis petits que tenen problemes per a la contractació de tècnics que puguin fer les funcions.

Ara bé, pel que fa a les dades del 2017, hi ha també alguns ajuntaments dels més grans de la comarca que no van complir dins el termini estipulat. Els consistoris que no van lliurar els comptes a la Sindicatura a temps van ser Argençola, Bellprat, Cabrera d'Anoia, Capellades, Carme, Els Hostalets de Pierola, Jorba, La Llacuna, Masquefa, Orpí, Piera, La Pobla de Claramunt, Sant Pere Sallavinera, Vallbona d'Anoia, Veciana i Vilanova del Camí. Al llarg d'aquest any, Bellprat, Cabrera, Jorba, Carme, La Llacuna, Piera i Sant Pere Sallavinera sí que al final han retut comptes, tot i que passat de llarg el termini. Tots els altres encara no ho han fet tot i que hi ha ajuntaments de la importància de Vilanova del Camí, Capellades o Masquefa, tots de més de 5.000 habitants. En el cas masquefí, falta part de de la documentació només.

Segons les dades de la Sindicatura, l'Anoia i el Maresme són les comarques on més municipis no han retut els comptes dins el termini. El 2015, els municipis "incomplidors" a l'Anoia van ser una desena; el 2016, la Sindicatura no va rebre a temps els comptes de 12 municipis; el 2017, ja van ser 16. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.