TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

La MICOD afirma "només el 18% d'hectàrees del Pla Director" passarien a ser d'activitat econòmica

Hi ha previstes dues sessions de debat, el 17 i 24 de setembre

societat
Dilluns, 14 setembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana s'inicia la FASE II del procés participatiu amb dues noves sessions telemàtiques. L'objectiu per aquestes sessions és obrir el debat entorn a la proposta que va presentar Territori el passat mes de juny.

PUBLICITAT

La presentació del procés participatiu del Pla Director, fa tres mesosAmb una sessió el 17 de setembre, telemàtica, comencen les sessions de debat sobre el Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena (PDUAECO). Segons la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, la proposta "preveu que el 67% dels terrenys, un total de 931,95 hectàrees mantinguin la seva activitat rural actual i on s'apliquen mesures de protecció paisatgística i ambiental." Afegeixen que el 15%, 204 hectàrees passen a ser espais lliures d'ús públic (protecció paisatgística, connectors ambientals, vials i camins, zones verdes i equipaments públics) i només el 18% es proposa transformar per implantar activitat econòmica.

Segons la MICOD, en l'àmbit del Parc Tecnològic i Empresarial d'Igualada i Jorba es proposa destinar "el 38% del sòl a l'activitat econòmica, el 18% a espai lliure per ús públic i al 44% de sòl restant es mantenen els usos actuals, principalment agrícoles" i a l'àmbit Entorn Aeròdrom Igualada-Òdena es proposa dedicar el 28% del sòl a l'activitat econòmica, el 12% a espai lliure per ús públic i al 60% de la superfície es manté els usos actuals. A la localització més polèmica fins ara, Can Morera (o plataforma ferroviària Nord), es proposa mantenir el 100% l'activitat rural actual i establir mesures de protecció paisatgística i ambiental; pel que fa a l'àmbit Sud, Vilanova del Camí "es proposa només destinar el 16% del sòl a activitat econòmica, el 29% a espai lliure per ús públic i al 49% de la superfície es manté els usos rurals actuals, principalment agrícoles."

El PDUAECO està sent fortament contestat per algunes entitats del territori, que han engegat una recollida de firmes per adherir-se a un manifest contrari a aquesta planificació. Ara en són unes 4.000. Les darreres setmanes, des de Vilanova del Camí, ha sorgit un moviment contrari ja que es considera que el document preveu una afectació sobre els espais de Can Titó. La plataforma Salvem Can Titó s'ha sumat a Per la Conca i Unió de Pagesos per elaborar aquest manifest.

 

PUBLICITAT

1 Comentaris

J

Joan p.

Igualada

14 de setembre 2020.17:11h

Respondre

Volen defensar l’indefensable.
Aquest porcentatges que diuen son 400 hectarees. Més gran que tot Igualada.
I aixó de deixar ”zones d’us public”, Que es pensen que hi ha ara? Per a que les... Llegir més volen tocar? Un cop siguin en mans de la Mancomunitat a veure quan tarden en recalificar-ho i edificar-hi.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.