TORNAR
PUBLICITAT

La MICOD aprova el protocol contra la violència sexual en espais festius

L’aplicació del protocol es pot activar ja per a les Festes Majors del 2019

societat
Dijous, 11 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'ens intermunicipal ha conclós un dels seus projectes capitals en matèria d'igualtat de gènere. La Junta que formen les diferents àrees d'Igualtat dels set municipis han donat el vist-i-plau al document que es va començar a elaborar l'any passat.

Aquest octubre, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) ha aprovat en la seva el nou Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais de festa. Les Àrees d'Igualtat dels municipis de la MICOD (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, La Pobla de Claramunt i Òdena) celebren "haver sumat esforços per a fer front a una problemàtica que ja fa molts anys que existeix, però que fins ara no ha vist posar fil a l'agulla per a revertir-la".

El protocol vol ser un recurs per a professionals i per a la ciutadania, per a donar resposta a situacions molt arrelades a la nostra societat i cultura com són les violències sexuals i els masclismes. Els contextos de festa en són moltes vegades "facilitadors i és per això que cal prendre mesures específiques per entendre i detectar les dinàmiques que s'hi donen i fer-hi front, com a institució, entitats, serveis i societat".

La confecció i redacció es va iniciar ara fa un any amb el suport de la Diputació de Barcelona. El projecte ha estat participat per
diferents serveis implicats en la prevenció, detecció, atenció i recuperació de les violències masclistes i també per la ciutadania en general. Liderat per l'Àrea d'Igualtat de Gènere de la Mancomunitat i l'Observatori Noct@mbules, s'ha treballat de forma transversal des de diferent departaments dels ajuntaments de la MICOD, principalment els àmbits de Cultura, Joventut, Igualtat i Salut, ha través d'un Grup Motor.

També hi ha hagut en tres ocasions la reunió d'una Comissió Participativa que és qui ha desenvolupat tot un seguit de propostes per a donar forma i contingut al Protocol, i també per a desenvolupar una guia de recomanacions a engegar i amb l'objectiu
de donar resposta a les problemàtiques detectades. El projecte s'implementarà el proper any 2019 durant les festes majors dels municipis de la MICOD, i estarà en constant revisió a través de comissions de seguiment, per tal d'adaptar-se a noves necessitats i situacions que puguin sorgir.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.