TORNAR
PUBLICITAT

Mn. Josep Maria Mas pren possessió de la Parròquia de la Sagrada Família aquest diumenge

Amb una missa solemne a 2/4 de 8 del vespre

societat
Dimecres, 8 setembre 2010. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El bisbe de Vic, Mons. Roma Casanova, presenta aquest diumenge dia 12 amb una missa solemne a 2/4 de 8 del vespre el nou rector de la Parròquia de la Sagrada Família, l’igualadí Mn. Josep Maria Mas i Busque.
PUBLICITAT

Mn. Josep Maria Mas i el bisbe, Romà Casanova

El nou rector substitueix a Mn. Jaume Serra que ha estat el pastor d’aquesta parròquia durant gairebé 31 anys i que fou acomiadat el passat diumenge 29 d’agost. El nou rector ha escrit la següent presentació dirigida als seus nous feligresos i a tots els igualadins:

'Déu vos guard!

Amb aquesta expressió tan nostrada, la que encapçala l’editorial del primer número de 'VIDA..., revista de la família igualadina' per Nadal de l’any 1945, atrevidament en temps de repressió encara més forta de la nostra llengua. Una expressió que expressa tan significativament les arrels cristianes de la nostra nació que tant de bé ens han anat fent al llarg de la nostra llarga i fecunda història. Amb aquesta expressió inicio aquestes ratlles al moment de presentar-me a vosaltres com a nou rector de la Parròquia de la Sagrada Família d’Igualada.

Un nomenament que agraeixo al nostre estimat bisbe Romà pel que significa de mostra de confiança. Així m’ho deia al comunicar-me la seva decisió, afegint-hi que em confiava 'una de les perles de la nostra Diòcesi'. No puc amagar la meva satisfacció també pel que suposa el poder exercir el meu ministeri sacerdotal, aquest gran do que mai acabaré d’agrair prou a Déu, a la meva ciutat nadiua, on vaig fer entrada aquest món, on vaig ser batejat i iniciat, de paraula i obra en la fe cristiana pels pares Bartomeu i Paquita, de santa memòria, fervents i fidels cristians fins a la mort. La Igualada del meu veïnatge, de les meves escoles, de la meva Primera Comunió, de la Confirmació, de la crida del Senyor a entrar al Seminari, de les ordenacions diaconal i presbiteral.

A la vegada, però, m’ho miro amb molt de respecte: la Parròquia més gran del Bisbat en nombre d’habitants, aviat està dit. Compto, però, n’estic fermament convençut, amb la Gràcia de Déu per a portar a terme la missió confiada amb il·lusió, entrega, respecte, estimació i energia. Quan el senyor bisbe em va cridar pel nomenament, li vaig demanar que m’hi deixés pregar uns dies, i una convicció profunda dins meu em feia entendre que ara aquesta era la voluntat de Déu, per molt que costés desarrelar-me de les parròquies tan estimades d’Artés, Castellnou de Bages, Horta d’Avinyó i Santpedor, amb unes vivències inoblidables de tots colors i que ja són una altra part decisiva en la meva vida, com ho van ser al seu moment les altres moltes parròquies que he anat servint.

Compto amb la fraternitat del presbiteri igualadí i de tot l’arxiprestat, tant el secular com el religiós, amb l’arxipreste de L’Anoia-Segarra al capdavant; els altres religiosos i igualment les religioses; i tants, sortosament, laics i laiques que sou la majoria eclesial. Sense tots vosaltres, sense excloure ningú, seria impossible portar endavant 'el jou suau i la càrrega lleugera' d’aquesta responsabilitat que se’m confia, tot viscut en una sana pluralitat i a la vegada en Comunió amb tota l’Església Diocesana, amb el bisbe com a signe visible i eficaç d’aquesta unió que la possibilita a nivell universal.

Saludo també a les autoritats locals i comarcals i a totes les associacions i entitats de la nostra ciutat, venturosament tantes, que abasten tantes facetes de la riquesa que Déu ha posat a les nostres mans. En el que estigui al meu abast, com a un ciutadà més i a la vegada des del meu nou càrrec, aquí em teniu tots.

Em plauria que m’acompanyéssiu diumenge, dia 12, a 2/4 de 8 del vespre, a la celebració d’inici del meu rectorat a la Parròquia de la Sagrada Família, que presidirà el nostre bisbe Romà. Tots hi esteu ben convidats.

En el meu comiat a Artés, un poeta local em va dedicar aquestes simpàtiques paraules: 'A divuit de juny, desil·lusió: / ens deixa el senyor rector, / i farà gran volada / a la ciutat d’Igualada. / Ciutadans igualadins, / prompte el tindreu cor endins!' Que així sigui!

Mn. Josep Maria Mas i Busqué

PUBLICITAT

1 Comentaris

R

Ramon F.

Igualada

8 de setembre 2010.17:20h

Respondre

Mn Josep Maria Mas, una molt bona persona que retorna a casa a on havia deixat ja una important petjada a la revista Vida per exemple i a tantes altres coses.

Amb el seu retorn Igualada recupera... Llegir més una excel-lent persona i un gran treballador pel be de la comunitat

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.