TORNAR

Les morts dels pacients hospitalitzats com a "aguts" pugen un 45% el 2020 a l'Hospital d'Igualada

De les 606 defuncions registrades al centre, 138 es van deure a la COVID-19

societat
Dimarts, 2 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Sense encara dades concretes de com la COVID-19 ha influït en la mortalitat el 2020 al global de la comarca, les estimacions parcials ja han indicat que ha suposat un increment dràstic. A l'Hospital Universitari, el 2020 es produïen 606 'èxitus', onze menys que l'any anterior. Que l'impacte numèric de la COVID-19 no influeixi a les xifres generals es deu a la disminució d'ingressos dels pacients de l'àmbit sociosanitari.

PUBLICITAT

Al llarg del 2020, l'Hospital Universitari va registrar un total de 606 èxitus, és a dir, de persones que van morir al centre. Són onze menys que les xifres registrades el 2019. Del total d'aquests 'exitus', 138 eren persones positives de COVID-19. La incidència de la pandèmia es nota en l'impacte de les morts en els casos d'"hospitalització d'aguts": l'any anterior havien estat 221 i en els dotze mesos de l'any passat van ser 321. Un increment d'un 45%. 

En canvi, les defuncions en els casos que atèn l'Hospital Universitari en l'àmbit sociosanitari van caure. Són casos que degut a la pressió que hi havia en el sistema hospitalari per la pandèmia, ja no es van arribar a derivar. Hi hi va haver menys ingressos a cures pal·liatives. Al llarg del 2019, les defuncions en l'àmbit de les cures pal·liatives del centre del Consorci van ser 359, mentre que durant aquest darrer any marcat per la COVID-19, els èxitus van ser 246. La resta d'èxitus, 39, es comptabilitzen a les tipologies d'Urgències i Convalescència.

CONSULTA AQUÍ LES DADES I GRÀFICS DE L'EVOLUCIÓ, DIA A DIA, DE LA COVID-19 A IGUALADA I L'ANOIA

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.