TORNAR

Els naixements a l'Anoia, en caiguda lliure i la taxa de natalitat marca un mínim històric

A municipis grans com Capellades, Piera i Vilanova, es marquen els mínims d’aquest segle

societat
Dimarts, 20 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el cas de la capital, Igualada, hi va haver tres naixements més que el 2019 i van ser un total de 329, però també és la tercera xifra més baixa en les dues últimes dècades. Tot i el descens de naixements i de la taxa de natalitat, aquesta és a la zona mitjana-alta de les 42 comarques. És la 16a comarca pel que fa a taxa de natalitat.

PUBLICITAT

Segons les dades de naixements de l'Hospital Universitari, centre de referència de la majoria de l'Anoia, que va avançar AnoiaDiari, la natalitat el 2020 apuntava a una caiguda sensible. Ara, com confirmen les dades de l'Idescat, hi va haver un descens i van ser 939, quan el 2019 ja s'havia assolit el mínim d'aquest segle, amb 959. La xifra de 939 naixements és idèntica a la de l'any 2000. La diferència és que la taxa de natalitat és la més baixa de totes les que hi ha compilades. La taxa bruta de natalitat el darrer any va ser de 7,56.

Els municipis grans de la comarca són on es reflecteix amb més claredat aquest descens continu de la natalitat. La dada de Piera, 116 naixements, és la més baixa des de l'any 2000. S'ha reduït gairebé a la meitat des de l'any 2006, quan van ser 196 nascuts vius en un moment que el municipi tenia 4.000 habitants menys que ara. A Vilanova del Camí i Capellades també l'any passat assolien el mínim històric, amb 92 i 31 nascuts vius, respectivament. En el cas vilanoví, és el primer cop en els registres de l'Idescat que hi ha menys de 100 naixements.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.