TORNAR

Neix el col·lectiu disseny = igualada

Diversos dissenyadors gràfics i industrials de la ciutat s’uneixen sota aquesta marca

societat
Dimecres, 21 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb el compromís de col·laborar en la projecció econòmica de la ciutat i amb una voluntat clara i ferma d’obertura i projecció al món, ha nascut a Igualada un col·lectiu que agrupa nombrosos professionals del món del disseny de la ciutat. disseny=igualada neix amb l’objectiu de superar els efectes de la crisi econòmica en aquest sector i, alhora, treballar perquè Igualada sigui reconeguda per la seva qualitat en aquest camp.

disseny=igualada

L'equip de disseny=igualada

Els igualadins possiblement han vist aquests dies, en diversos carrers de la ciutat com el passeig Verdaguer, uns cartells en blanc i negre amb aquest eslògan: disseny=igualada. Es tracta d’una campanya de difusió engegada per aquest nou col·lectiu, recentment creat, i format per dissenyadors gràfics i industrials de la ciutat.

El col·lectiu ha fet una anàlisi prèvia de la situació econòmica actual, de la qual es desprèn que la ‘desindustrialització’ afecta de manera directa les empreses de serveis, fent pujar l’atur i provocant l’entrada en un cercle degeneratiu. Amb aquest escenari, diversos professionals de la ciutat han decidit unir-se en el col·lectiu disseny=igualada i donar visualització exterior a la idea que el disseny és un factor de singularitat empresarial a Igualada.

Segons expliquen, el disseny pot esdevenir un atractor d’empreses que necessitin aquests serveis, sabent que el poden trobar de qualitat i a un cost competitiu, en el propi territori. disseny=igualada també vol assolir el compromís d’aportar valor i criteri en d’altres accions o manifestacions que puguin tenir lloc a la ciutat, per exemple actuant com a ens consultor. Per últim, també es vol treballar la vessant pedagògica a través de la divulgació a les escoles. En aquest sentit, el col·lectiu compta amb el suport de l’Escola d’art Gaspar Camps d’Igualada.


5 Comentaris

R

Ramon Avante

Igualada

29 d'abril 2010.20:05h

Respondre

Penso que el que realment té nassos de tot plegat, és que les iniciatib¡ves reals per sortir d’una crisi en que Igualada va entrar ja fa molts anys, hagin de sorgir de persones i colectius... Llegir més privats.
Crec que és genial que la gent s’espabili, però hauríem de ser més crítics amb aquells qui qui en comptes d’ajudar, ens posen pals a les rodes... Quant de temps fa que s’hauria d’haver reaccionat enfront una crisi que es preveia imminent?
El problema, és que ja està bé que siguem emprenedors, pencaires, il.luminats i efervescents, però m’agradaria veure algun gest de solidaritat per part de l’Ajuntament amb aquells que realment s’esforcen.

Que tingueu molta sort!!!
Ánims i salut!!

M

Marta Ribaudí

Igualada

22 d'abril 2010.15:21h

Respondre

”Pensa més, dissenya menys”

Ellen Lupton

Si ens posem a citar ”frases cèlebres” no acabarem mai.

p

pep valls

igualada

22 d'abril 2010.09:20h

Respondre

”La majoria de gent pensa que el disseny és una xapa, és una simple decoració. Per a mi, res és més important en el futur que el disseny. El disseny és l’ànima de tot el que crea... Llegir més l’home”

Steve Jobs

M

Marta Ribaudí

Igualada

21 d'abril 2010.11:25h

Respondre

Companys i companyes, del col·lectiu DISSENY = IGUALADA, units pel disseny i per la vostra igualadinitat, suposo. Permeteu-me fer-vos alguna crítica a aquesta iniciativa vostra tan original. Em... Llegir més vénen al cap un munt de coses, la primera, aquesta: No podíeu haver trobat un lema una mica més curradet? La primera vegada que vaig sentir a parlar de disseny, així sense res més al darrere, va ser cap a finals dels 80. Aleshores tot era disseny. Que si disseny per aquí, que si disseny per allà, que si estudies o dissenyes i bla, bla, bla. La paraula ”disseny” em sembla, avui per avui, tan buida de contingut, tan denostada i gastada com ”ecològic” (anys 90?) o ”sostenible”(finals 90?).

D’acord, d’acord, potser que m’esperi i no avanci esdeveniments. Endavant amb el disseny i endavant amb Igualada. Dissenyforever.

j

japt

igualada

21 d'abril 2010.10:32h

Respondre

..el futur de l’anoia...es...el joven..la formacio...el diseny..l’innovació..els emprenedors...no es per els ploramiques..els conformistes...els que volen el poder, per el poder....endevant i... Llegir més sort a ...dissenys = igualada = futur de tots.....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.