TORNAR
PUBLICITAT

#NoArrisquisLaGrescaGaudeixDeLaFesta és la campanya de conscienciació per a les Nits d'Oci a la Festa Major d'Igualada

L’Ajuntament d’Igualada torna a fer promoció de recursos per a un oci nocturn saludable, dirigits especialment a joves durant aquests dies de gresca

societat
Dimarts, 20 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de la regidoria d’Entorn Comunitari i Cooperació de l’Ajuntament d’Igualada, i en el marc del projecte Nits de Qualitat a Igualada, s’han tornat a posar en marxa diferents recursos per a la promoció de l’oci nocturn saludableen els dies de gresca de la Festa Major 2019. A la campanya #NoArrisquisLaGrescaGaudeixDeLaFesta estarà també present als diferents espais festius l'empesa per la Mancomunnitat de la Conca d'Òdena (MICOD) #NOendeixempassarNiuna.

PUBLICITAT

Com a novetat, durant la primavera i principis d’estiu d’aquest any, s’ha comptat amb la  col·laboració dels i les Joves Korresponsals de La Kaserna 2018-2019 per l’elaboració  d’unes noves falques sota el lema “No arrisquis la gresca, gaudeix de la festa!” seran  radiodifoses a través de Ràdio Igualada i també sonoritzades en els diferents espais festius i compartides a través de les xarxes socials aquí i aquí.
A  més,  el  passat  20  de  juliolva  celebrar-se la sessió de formació sobre seguretat alimentària i dispensació responsable d’alcohol, dirigida a entitats gestores de barres i barraques, i complementada amb formació sensibilitzadora sobre agressions sexistes, sobre el Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais de festius i sobre la coordinació respecte els dispositius existents durant la present Festa Major.
En aquest sentit, tal i com es publicita en els annexos del programa de les festes, a l’Espai Barraques i al Territori Festiu (Plaça  Pius  XII) es farà difusió d’Info  Salut (informació útil sobre salut, drogues, sexualitat i altres temes relacionats, d’Info Alcoholèmia per mitjà de regletes d’un sol ús que permeten calcular-ne el nivell aproximat), d’Info Transport (amb un recull d’alternatives per trobar la millor forma d’arribar a casa amb transport públic i de Preservatius (on es podran trobar kits de plaer per a prevenir malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats), entre altres. Enguany, i per facilitar l’accés a l’aigua potable per prevenir el risc de deshidratació hi haurà dues fonts mòbils, posades a disposició per Aigua de Rigat, que aniran mobilitzant-se pels diferents espais de festa. La campanya #NoArrisquisLaGrescaGaudeixDeLaFesta serà també present als diferents espais festius i tornarà acompanyada del #NOendeixempassarNiuna, empesa per la Mancomunitat de la Conoca dÒdena, compartint missatges a través de cartells amb diferents lemes.
A més, i durant les nits del 23, 24 i 25 d’agost, tornaran a posar-se en marxa els dispositius de prevenció i reducció de riscos associats a l’oci nocturn (format per una parella d’educadores que itineraran de 23:30h a 03:30h els diversos espais de festa) i de punt lila, que enguany incrementen els efectius, existint un punt lila fix al Carrer del  Sol (Espai  Barraques), gestionat per dues educadores especialitzades en l’àmbit de les violències sexuals, i complementat per una parella itinerant a través dels espais, per a la informació, sensibilització i detecció d’agressions sexistes i per a l’atenció de   persones que n’hagin patit alguna i desitgin fer-ne abordatge. Si necessites accedir-hi, demana informació a les barres, als efectius de Creu Roja o Agents de Seguretat que puguis trobar itinerants.
Es pot trobar més informació sobre elprojecte Nits de Qualitat aquí.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.