TORNAR

La nova plaça de la Unió serà una realitat la primavera vinent

Han començat les obres de remodelació de l’espai, que tindran un cost de 221.100 euros

societat
Dilluns, 18 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'emblemàtica plaça de la Unió és una de les principals zones de lleure del barri de Vistalegre, a Montbui. L'ajuntament montbuienc ha començat les obres de remodelació d'aquest espai, treballs que anirn a càrrec de l’empresa Catalana d’Obres del Penedès, per un import pressupostat amb 221.104’12 euros. El govern montbuienc té previst finalitzar les obres la primavera vinent.

El passat 29 de setembre l’Ajuntament de Montbui va dur a terme una trobada amb els montbuiencs per explicar el projecte, que va ser consensuat amb els veïns i veïnes del barri, a través d’un procés participatiu amb el suport de l’associació veïnal. El projecte inclou tres actuacions diferenciades.

La primera, com han explicat des de l'ajuntament montbuienc, afecta "una primera zona de terrassa superior, la qual es destinarà a una pista de futbol. Aquesta zona està projectada amb paviment de sauló i quedarà separada respecte al carrer Jaén mitjançant un talús i una grada doble de pedra natural, fent d’element de contenció de terres. A la part superior del talús hi haurà una jardinera acompanyant la vorera superior amb arbustiva baixa i arbrat d’alineació nou. Aquest arbrat dona ombra a la zona de grades."

La segona actuació es realitzarà, afegeixen, "en una zona de terrassa inferior, espai en el qual se situen els nous jocs infantils dins d’un sorral, tot respectant la retícula de moreres i plàtans existents. Aquesta zona també es contempla com a mirador del riu Anoia i la zona fluvial."

La tercera afecta la zona de connexió amb el Parc Fluvial de l’Anoia. "Sense modificar la topografia existent s’adequarà aquest camí, que dona accés a la plaça per les dues terrasses. Com que té un pendent variable i considerable, l’encontre amb la plaça serà mitjançant una cuneta verda contínua. En el punt més baix aquesta cuneta tindrà uns dics de contenció per controlar la caiguda d’aigua. Està projectat amb una nova pavimentació de formigó a l’àcid d’ample m² constant. La resta de camí es pavimenta amb una mescla de tot-u i sauló per evitar reguerons irregulars", han detallat des de l'Ajuntament de Montbui.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.