TORNAR
PUBLICITAT

El Nucli Antic d'Igualada i la Masuca s'uniran amb un eix de vianants

El govern promourà la rotació amb més zones taronges

societat
Dijous, 6 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les obres tenen un pressupost de més de 200.000 euros i s'enllestiran abans de l'estiu. Prop d'aquest eix de vianants s'hi habilitarà una nova zona blanca d'aparcaments gratuïts per suplir els estacionaments que es perdran amb l'eixamplament de les voreres.

PUBLICITAT

Castells, indicant la zona del nou eixEn breu, començarà l'actuació d'arranjament de les voravies del carrer del Pare Mariano, el passatge de Cornet i el carrer de la Virtut, a més d'un tram del carrer Trinitat, per millorar en conjunt els itineraris accessibles en l'entorn urbà i, en concret, de l'eix del Mercat des del carrer dels Esquilador fins al del Cardenal Vives. Les obres tenen una durada màxima prevista de quatre mesos i un pressupost d'execució de 204.669,61 euros.

Com a les obres del carrer dels Esquiladors, s'eliminaran les zones d'aparcament i s'eixamplaran les voreres. La supressió d'estacionaments afectarà uns 20 llocs en aquests carrers. La contrapartida, segons Marc Castells, serà la creació d'una nova zona blanca, amb una capacitat de 26 llocs d'estacionament per a cotxes i quatre per a motocicletes, a prop d'aquesta àrea, al carrer de les Delícies. El batlle avança que "forma part de la decisió estratègica de dinamitzar i transformar tota la zona del Mercat de la Masuca".

A l'agenda, l'Ajuntament hi té canvis en el format dels aparcaments, amb l'extensió de les zones taronges, és a dir, les d’estacionament gratuït, però limitat en el temps, que es compaginaran amb les zones blanques i les blaves. empresa municipal SIMA passaran també a controlar aquesta tipologia d'estacionaments per contribuir a evitar que hi hagi vehicles que s'hi deixin de manera permanent i no compleixin amb la finalitat de rotació.

PUBLICITAT

3 Comentaris

C

Cesc

Igualada

10 de febrer 2020.15:57h

Respondre

Igualada, la ciutat que promociona l’ús del vehicle creant tantes zones blanques com sigui possible. Potser s’hauria de replantejar el tema de la mobilitat per buscar alternatives més netes i... Llegir més ”amables”

T

Teresa

Igualada

9 de febrer 2020.14:34h

Respondre

i Potser caldria parlar més per quins carrers passarà aquest eix de vianants i si es renovaran totes les voreres. La meitat de la noticia només parla de zones d’ aparcament !!

J

Joan Giner ITV

Igualada

6 de febrer 2020.07:54h

Respondre

Potser que d’un vegada festin un pla integral de la ciutat i deixéssim de banda l’ocurrència diaria...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.