TORNAR
PUBLICITAT

Òdena estudia com acotar la presència del mosquit tigre

Aquesta setmana els tècnics fan visites a les diferents zones del municipi on hi poden haver aquests insectes

societat
Dijous, 7 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El document, que finança la Diputació, compilarà les accions de caràcter tècnic per combatre la presència dels mosquits tigre. Inclou "accions culturals, la lluita biològica i el control químic".

PUBLICITAT

El Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat elaborarà un estudi sobre els mosquits a Òdena. El document, amb el finançament del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, servirà per tenir una base d'actuació contra la presència d'aquests insectes en diferents espais de l'àmbit públic.

Un exemplar de mosquit tigreDurant aquesta setmana, el personal tècnic farà visites de camp, tant a les zones urbanes com periurbanes, rurals i naturals, per tal de valorar la presència de mosquits tigre, els seus focus de cria i llocs que reuneixin les condicions per ser-ho. El document contindrà les mesures aplicables als diferents punts detectats, des de l‘òptica del control integrat, que inclou les modificacions físiques del medi, les accions culturals, la lluita biològica i el control químic; buscant la màxima eficàcia amb un efecte mínim sobre el medi ambient.

El consistori odenenc també recorda que és molt important que tots els veïns i veïnes tinguin cura de no tenir aigua acumulada a casa, perquè els mosquits requereixen aigua estancada durant més d'una setmana que sigui accessible, per a criar-hi les seves larves i completar el seu cicle vital.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.