TORNAR

Òdena inicia les obres per fer l'avinguda de Manresa més segura

L’Ajuntament preveu finalitzar aquesta actuació a l’antiga carretera que travessa el nucli urbà aquest desembre

societat
Dimecres, 20 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Millorar la imatge i, sobretot, la seguretat, són els objectius de les obres de reurbanització de l'avinguda Manresa. L'actuació en aquesta via principal del nucli urbà d'Òdena finalitzarà el pròxim mes de desembre i té un cost de 149.999 euros, sufragats per la Diputació de Barcelona (104.724 €) i l'Ajuntament d'Òdena (45.275 €).

PUBLICITAT

Actualment s'està treballant en la primera fase de les obres, amb dos tipus d'actuacions: una de caràcter tàctic i una altra, estructurant, segons han explicat des de l'ajuntament odenenc. "La primera, permetrà testejar la nova secció de la via optimitzant el cost amb actuacions toves, sense fer obra civil, només amb pintura i elements urbans per reduir l'espai destinat al pas de vehicles i lliurar-lo a les voreres. L'objectiu és poder reduir la velocitat, sobretot per donar compliment a la nova normativa vigent que marca que és de 30 km/h i no 40 km/h. També es faran, entre la farmàcia i l'ALBIS, un parell d'aparcaments d'estacionament de cinc minuts per poder anar a fer compres ràpides, i un de càrrega i descàrrega per a la farmàcia", han assenyalat.

Les actuacions estructurants són "les que s'han definit com a necessàries de forma definitiva per eixamplar les voreres i executar nous passos de vianants que permetin millorar els recorreguts dels veïns i les veïnes. En aquest sentit, s'ampliarà i es millorarà la vorera de la cruïlla amb el carrer de la Font i s'incorporarà un nou pas per connectar amb el carrer de Sant Pere, trajectòria de la majoria de vianants. Aquest eixamplament permetrà que s'incorpori una petita zona d'estada amb arbrat.", afegeixen.

Un dels objectius del projecte és "que els vehicles redueixin la velocitat, els nous passos de vianants seran elevats, a escala de vorera, i així també es millorarà l'accessibilitat al veïnatge. En aquest mateix sentit, es preveu la incorporació de bandes reductores de velocitat", han remarcat des de l'Ajuntament d’Òdena.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.