TORNAR

Òdena planteja un mínim d'alumnes per seguir amb el servei d'acollida a les seves dues llars d'infants

L’Ajuntament entén que en les condicions actuals era insostenible

societat
Dijous, 3 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per tercer any, l'Ajuntament d'Òdena mantindrà les dues llars d'infants al municipi, per bé que el govern planteja algunes variacions en el servei d'acollida. L'alcalde Francisco Guisado avança que es canviaran algunes de les condicions d'aquesta prestació a l'escola bressol.

PUBLICITAT

Després que alguns pares manifestessin la seva preocupació per la modificació del servei d'acollida -les dues hores fora de l'horari regular de l'escola bressol en les que es fan acolliments dels infants- d'Els Vailets i de l'Avió de Paper d'Òdena, l'Ajuntament de la localitat ha matisat que "el servei es mantindrà amb noves condicions". L'alcalde Francisco Guisado, en declaracions a Anoiadiari, exposa que "fins ara no ha tingut pràcticament demanda i suposa un perjudici econòmic molt notable". L'Ajuntament ja contempla que les llars d'infants "no són per tenir beneficis, però mantenir aquesta prestació en les condicions existents sí que és insostenible". Així, plantegen canvis "amb un mínim de cinc alumnes per activar el servei" i un augment de les quantitats de 10 a 20 euros. Els horaris es mantenen: de 8 a 9 i de 17 a 18.

Una de les sessions de guiatge per a pare a l'Avió de PaperGuisado assenyala que "fins ara, molts dies, tant si hi havia infants com si no, que molts cops era així, havíem de tenir dues educadores en dues hores del dia. En ocasions era per un sol nen, o dos, i algunes vegades no n'hi ha hagut cap". Explica que "el que volem ara és reequilibrar el servei. Els números seguiran sense quadrar, però no ens sortiran tan gravosos".

El govern odenenc remarca que "ens trobem com molts altres ajuntaments, que reclamen el terç del finançament de les escoles bressol que ha de costejar la Generalitat i que no rebem, cosa que ens obliga a un esforç econòmic molt notable. I amb tot, hem passat d'una a dues llars". Fa dos anys, es va obrir de nou l'Avió de Paper, al Barri de Sant Pere. Enguany, aquest centre compta amb 22 infants. Guisado referma la confiança en la gestió de l'empresa de la llar "que funciona raonablement bé i no deixa fora a ningú. Fins ara, han pogut entrar tots els infants per molt que suposi alterar les ràtios". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.