TORNAR

Òdena viu aquest diumenge la primera Fira Arrels amb 25 expositors

Un certamen centrat en la conciència, el respecte i la solidaritat

societat
Divendres, 7 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una matinal d'activitats gratuïtes per conèixer a fons el cos i la ment. Això és el que proposa la Fira Arrels, que organitza aquest diumenge l'Ajuntament d'Òdena, amb la col·laboració de diversos centres. 

El Mercat del Pla d'Òdena acollirà Fira Arrels aquest diumenge, 9 de juny, la Fira Arrels. Una matinal en la que es podrà gaudir d'un munt d'activitats programades, totes elles encerclades amb la finalitat de la fira que no és altre que fer i prendre consciència, començant per un mateix, repercutint en l'altre i projectar-ho a l'entorn. Un total de 25 expositors seran en aquesta mostra a Òdena.

En l'espai del Mercat hi haurà exposició i venda de productes artesanals, de proximitat, ecològics i de comerç just, entre d'altres. S'hi trobarà difusió i es donaran a conèixer activitats, teràpies i recursos pel creixement personal, i projectes educatius. La solidaritat també té lloc en aquesta fira, per tant també hi haurà la presència de diferents associacions solidàries fent difusió de la seva causa i ens permetran col·laborar de manera desinteressada en aquests projectes solidaris.

L'activitat d'arrencada serà Ioga, a 2/4 d'11, prenent consciència del cos i de la ment, impartit per Adriana Budnik. A les 11, en la xerrada a càrrec de Sonsoles Gallego "Protectors solars" s'aprendrà els diferents tipus de protectors i farà consciència que no tots són vàlids. A la mateixa hora, l'Escola del Bosc oferirà un interessant taller "Sensibilització de fauna salvatge autóctona i invasora" per als menuts. També oferiran una xerrada per a donar a conèixer el seu projecte educatiu. A 3/4 de 12, Josep Fernández del Centre de Psicologia formació Pehuén facilitarà una xerrada participativa per adults amb el títol "Autoconeixent i empatia". A continuació, a 1/4 d'1, Natural Regina preguntarà "Saps què menja la teva pell?", en aquesta xerrada participativa es farà consciència sobre com eliminar tòxics de la higiene diària mentre es farà un tastet de productes.

A la 1, Rosa Castells del centre Pehuén impartirà un taller informatiu "Intel·ligència emocional per a nens i nenes". A la mateixa hora, per adults, Adriana Budnik de Camins Teràpies oferirà una interessant xerrada participativa "Lectura ràpida de Registres Akashics" on interactuarà amb els/les assistents. També a la 1 i per finalitzar, M.Carmen Pagán, impartirà el taller de cuina "Preparats freds que aporten caliu" on el principal ingredient és el pa, amb l'aprenentatge que també podem gaudir dels millors moments si ens sabem organitzar, ens parlarà de mesures i prendrem consciència que a la cuina no es llença res. Els ingredients, evidentment, són tots productes de proximitat.

Totes les activitats, a excepció del taller de cuina, són gratuïtes. El taller de cuina té una aportació de quatre euros i tots els participants podran degustar i emportar-se una mostra del producte elaborat. Els tallers i xerrades estaran visiblement senyalitzats en les mateixes carpes). Aquesta fira està dins el marc de la dinamització del mercat del Pla i també està englobada dins els actes agendats per la MICOD que aquests dies s'estan portant a terme a tota la Conca en el calendari del Dia Internacional d'Acció per la salut de les Dones" el passat 28 de maig. Fins el moment, l'organització està molt contenta amb l'acollida que ha tingut aquesta iniciativa, de la qual manifesten que és innovadora i una proposta molt interessant. Així, s'han cobert les places disponibles per a participar-hi.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.