TORNAR

L'ordenança d'Igualada s'adaptarà per permetre bancs a les terrasses en la seva funció de separador

Les bancades que hi ha en alguns establiments, una novetat d’aquest any

societat
Dimarts, 5 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

D'anys ençà, les terrasses han guanyat terreny en l'espai públic d'Igualada i en especial al centre de la ciutat. El govern assenyala que els tancats d'aquests establiments s'ajusten a la normativa sempre i quan "siguin de separació lateral" entre ells.

PUBLICITAT

La proliferació de les terrasses la darrera dècada ha canviat la fesomia del centre de la ciutat. Ara, però, alguns d'aquests establiments han començat a delimitar la seva superfície amb tancats, que s'han fet especialment visibles a la Plaça de l'Ajuntament. L'aparició d'aquestes estructures, la majoria de fusta, és nova aquesta primavera i ha ocasionat queixes a les xarxes socials per l'ocupació de l'espai públic. El govern d'Igualada apunta, sobre aquesta problemàtica, que "les tanques només poden instal·lar-se com a separació lateral" entre dos establiments i que la normativa "no permet en cap cas una tanca frontal". A la normativa els bancs no són permesos, però el govern de la ciutat matisa que la solució que ha aparegut, la bancada com a separador, fent la funció de tanca, sí que s'admet, "perquè fa altres funcions". L'ordenança que es faci en un futur, segons el primer tinent d'alcalde Jordi Pont, aclarirà i "incorporarà aquests usos". L'Ajuntament remarca que "la mateixa ordenança especifica que el criteri dels serveis tècnics preval".

,El govern especifica que l'ordenança municipal que "la normativa sobre les tanques és aplicable a tota la ciutat, sense excepcions per zones". Els negocis poden fixar gelosies de fusta de fins a 1,20 metres d'alçada. El redactat defineix en el capítol III que "les cadires seran de tipus individual. S'hi poden posar coixins o respatllers. No es permesa la utilització de bancs o elements similars". Pont afegeix que "no entendríem que se substituís les cadires per bancs, no ho admetríem, però aquests bancs que hi ha fan de separador. És una bona solució i millor que les jardineres".

Un altre element en qüestió són els tendals. La normativa prohibeix que cap dels paraigües o tendals vagin més enllà dels límits de la façana de l'establiment. Els parasols han de ser "d'eix central i plegables, i estaran a una alçada mínima de 2,20 metres. Es defineix que "la projecció en planta dels parasols no sobrepassarà els límits de la superfície destinada a terrassa". El govern municipal valora que "amb un sol paraigües gran l'ocupació de l'espai públic és més senzilla".

 


2 Comentaris

V

Vianant

Igualada

5 de juny 2018.12:58h

Respondre

I en horaris de tancament continuaran havent els separadors? Ho dic pq llavors la plaça quedarà reduïda a la meitat de superfície i sense serveis. A més amb els cotxes que hi aparquen... poc... Llegir més espai quedarà per a la ciutadania...

J

Joan Giner ITV

Igualada

5 de juny 2018.08:48h

Respondre

Per quatre cales anem privatitzant l’espai públic... potser fins i tot ho vendran com un servei...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.