TORNAR

Les parròquies d'Igualada redueixen les misses i suprimeixen "l'activitat no sagramental"

societat
Divendres, 13 març 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les celebracions dels caps de setmana quedaran reduïdes a deu misses, quatre el dissabte i sis el diumenge. També es remarquen les mesures de precaució que va avançar la Conferència Episcopal fa una setmana, amb la retirada de l'aigua beneïda o no fer el gest de la pau.

PUBLICITAT

En un comunicat conjunt, les parròquies d'Igualada han anunciat la supressió de diverses misses i que es restringirà "tota activitat no sagramental (catequesi, cursets pre-matrimonials, cursos, trobades de grups, etc.)". També que "el tradicional Miserere quaresmal al Sant Crist d'Igualada, tan invocat al llarg dels segles pels igualadins en moments difícils, es trasllada els dos divendres següents a la Basílica de Santa Maria a 2/4 de 8 de la tarda".

Els rectors afirmen que les mesures "responen a la necessitat de respectar que només s'ompli un terç de l'aforament dels temples. Per la mateixa raó les misses dominicals d'Igualada seran quatre dissabte i sis el diumenge. El dissabte, a les 7 a Santa Maria, a 2/4 de 8 als Caputxins, a 2/4 de 8 també a la Pietat i a les 8 a la Sagrada Família.  El diumenge la Sagrada Família farà tres oficis, a 2/4 de 10, 12 i 8 del vespre; la Soledat farà misses a les 11 i a les 7; Santa Maria a 2/4 d'1 i les 8; els Caputxins tenen programades celebracions a 2/4 de 9 i a 2/4 de 12; la Pietat, una única, a les 12. Se suprimeixen totes les altres misses i es demana "que la feligresia es distribueixi en les misses que se celebraran. Si en un hi ha un excés d'afluència en alguna hora, o no hi ha quòrum, ens reservem el dret a restringir-ne l'accés, segons les normes emanades del Govern català, o a suprimir-la".

Pel que fa a les misses dels dies de cada dia es mantenen segons l'horari establert, a excepció de les Carmelites i la Llar del Sant Crist. Es demana a les persones amb malalties cròniques, o persones amb risc; a les altres, que estiguin el més espaiades possible entre elles. Se seguiran les recomanacions preventives emanades de l'Episcopat Espanyol. Es donarà primer la comunió amb la mà. Pel que fa als funerals, assenyalen que "l'empresa ja ha determinat que, en compliment de la normativa emanada, no s'ompli més d'un terç de l'oratori. També ho determinem en els funerals que se celebrin a les esglésies parroquials, guardant-nos el dret de restringint-ne l'accés".

Per a més informació sobre el coronavirus, consultar al Canal Salut.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.