TORNAR

Participada sessió informativa a Carme

Comença un cicle de conferències de salut

societat
Dimarts, 27 octubre 2009. 15:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat divendres al vespre i al Casal de Carme es reuniren al voltant d’unes 100 persones per conèixer de primera mà què representarà la desconnexió analògica al poble de Carme. L’acte el va organitzar l’Ajuntament i va comptar amb la presència del Sr. Antoni Solé Escudé, director tècnic del Pla “Catalunya Connecta” i del Sr. Triviño, de l’empresa Tecnocolor.
PUBLICITAT

Sessió informativa a Carme sobre la TDT

L’acurada explicació del Sr. Antoni Solé donà lloc a un debat interessant en el qual s’aclariren dubtes sobre la necessitat o no d’un repetidor a Carme, de la TV per cable, dels problemes de telefonia mòbil en relació a algunes companyies i la banda ampla.

Malgrat era prevista una torre de telecomunicacions al veí municipi d’Orpí, que finalment no s’instal•larà, actualment a Carme arriba la freqüència de la TDT des de la muntanya de Miramar (Capellades). Una de les conclusions del debat va ser que s’estudiaran aquells casos, si n’hi ha, de domicilis que no rebin bé el senyal. Aquests, després d’haver parlat amb el seu instal•lador habitual, es podran posar en contacte amb l’Ajuntament, el qual passarà les dades a la secretaria de Telecomunicacions pel seu estudi.

Referent a telefonia mòbil, Carme té bona cobertura amb un operador i de menor qualitat amb els altres i es pot accedir al telèfon d’emergències 112 des de l’exterior de les vivendes. Va quedar clar que dependrà de la voluntat empresarial de les altres companyies de telefonia mòbil donar cobertura a tota la vall.

Cicle de conferències de salut a Carme

Comença a Carme un cicle de xerrades de salut que sota el títol genèric d’ “Alimentació sana i estil de vida saludable” s’impartiran durant els propers mesos i al llarg del 2010. Les conferències i tallers es faran en dissabte i van adreçats a tota la població, però especialment a aquelles famílies amb infants petits, ja que es vol sensibilitzar els pares i avis de la importància de transmetre valors saludables als més petits. Aquest acte és organitzat per l’Ajuntament de Carme i dirigit per FUFOSA, fundació sense ànim de lucre que es dedica al foment de la salut. La primera conferència va anar a càrrec de la Dra. Carme Bertral, que és metgessa de família i treballa al CAP de Cardona. La propera serà el dissabte 14 de Novembre a 2/4 de 8 del vespre amb el tema “Millorant la nostra qualitat de vida. A la recerca d’un decàleg propi”. Ho explicarà el Sr. Santiago Saenz, musicòleg ipedagog.

Núria Vinyals


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.