TORNAR
PUBLICITAT

Petromiralles nega la seva relació amb la trama per defraudar l'IVA

Podria emprendre accions legals derivades de les informacions aparegudes

societat
Dimecres, 26 juny 2013. 19:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup empresarial dedicat a la comercialització i distribució d’hidrocarburs Petromiralles ha negat a través d'un comunicat que ha fet arribar a Anoiadiari, tenir cap relació amb la presumpta trama que hauria defraudat més de 100 milions d'euros en concepte d'IVA a l'Hisenda. 
PUBLICITAT

Una de les gasolineres de Petromiralles a Igualada

El comunicat firmat per Eva Orga, Directora de Finances i Anna Folch del Gabinet Jurídic, afirma que 'ni l’empresa Petromiralles ni els seus administradors, els Srs. Torrens, tenen cap relació amb els fets presumptament delictius referits, com quedarà perfectament acreditat al llarg de la instrucció judicial que se segueix en el Juzgado Central de Instrucción nº 6'.

També afirmen que 'ni Petromiralles com a empresa ni els Srs. Torrens, han participat en cap actuació constitutiva de delicte de defraudació a l'Hisenda Pública, ni que suposi alteració del preu dels productes ni tampoc blanqueig de diner'. Tanmateix descarten 'la participació en cap trama criminal organitzada'.

En el comunicat l'empresa també exposa que en el registre fet ahir dia 25 en les instal·lacions centrals de Petromiralles, 'únicament es va retirar per part de la Guardia Civil la quantitat de 10.400 euros, producte de la recaptació del cap de setmana d’una de les benzineres del grup i que no havia donat temps d’ingressar-la en la corresponent entitat bancària, així com diversa documentació tant en suport paper com informàtic de caràcter econòmic i comptable'.

Petromiralles també nega algunes informacions difoses pel ministeri d'Hisenda: 'ni el milió d’euros en metàl·lic sobre el que es fa referència en la nota de premsa del Ministerio del Interior ni els cotxes de luxe intervinguts han estat localitzats ni a la seu de Petromiralles ni en cap instal·lació pertanyent a ella. En conseqüència, no estan vinculats al grup Petromiralles, així com tampoc s’ha intervingut cap immoble propietat de l’empresa o dels seus administradors'.

Des de l'empresa també s'expressa en el comunicat que les informacions donades a conèixer pel Ministeri d'Hisenda poden perjudicar greument la imatge de l'empresa: ' Petromiralles es un grup empresarial dedicat a la comercialització i distribució d’hidrocarburs tan a majoristes com a minoristes, que dóna feina a més de 400 famílies i tota aquesta informació tal com ha aparegut i tal com s’ha plantejat pot causar-los perjudicis irreparables'.

Finalment Petromiralles ha afirmat que 'es reserva l’exercici d'emprendre les accions legals precises que es derivin de les informacions falses o tendencioses que s’hagin pogut realitzar, i que actuarà en el moment oportú'.

PUBLICITAT

7 Comentaris

j

joan enrich

igualada

28 de juny 2013.09:25h

Respondre

la petrolera catalana independent”
es massa casualitat
primer els de casa
primer pressunció inocència no l´enrevès¡
mala peça al teler
les clavagueres estat altra vegada

J

Julia

27 de juny 2013.21:43h

Respondre

Esperem que els llocs de treball es conservin en cas de que s’embargi l’empresa. Es comenta que un administrador judicial podria posar-se al càrreg de la petro per intentar salvar als... Llegir més treballadros de l’atur.

Malauradament, ho vec molt magre per a Petromiralles. Es diu que a Sant Andreu de Barca estaven venent per sota de preu de cost (molt més barat que aquí a la comarca, això fa sospitar que potser sí que és cert que no pagava l’IVA...). Jo, de moment, ja s’ha observat una pujada de preus a les gasolineres d’Igualada, i a St Andreu de la Barca també...

Esperem que el possible administrador judicial sigui capaç de fer el millor pel bé dels treballadors, per què realment, te molt mala pinta pels germans Torrents.

A

AB

Igualada

27 de juny 2013.12:58h

Respondre

Crec que en Ramon ho diu prou clar, 17 detinguts però només dos noms. A més a més la gravació realitzada per la policia en primer lloc la van penjar molt ràpid, van ser ràpids en realitzar el... Llegir més muntatge, i per altre banda apareixen les oficines de Petromiralles i després el recompte de diners en un lloc totalment diferent.

Esperem que s’aclareixi el tema, en depenen moltes famílies de la continuïtat de l’empresa.

A

Antoni

Igualada

27 de juny 2013.12:03h

Respondre

Cels. És evident que s’ha de respectar la pressumpció d’innocència, i que segons el que se’ns diu, la cosa no pinta massa bé. Ara bé, és cert que per la tele se’ns han mostrat unes... Llegir més imatges, que coneixent una mica el tarannà i estil de vida de la família, no sembla que siguin tretes de Petromiralles, ni cap de les seves instal.lacions, com bé diu el comunicat emès per l’empresa. En tot cas, esperem aconteixements, i sobretot, que tot plegat no afecti a la marxa normal d’una empresa com aquesta, que tants treballadors té a la nostra comarca.

R

Ramon F.

Igualada

27 de juny 2013.11:56h

Respondre

Cels, i si el que te raó és el comunicat de l’empresa. De fet el ministeri d’hisenda falla més que una escopeta de canya, sinó fixat en les finques atribuïdes a la infanta.

A mi el que em... Llegir més fa pensar és que diuen que hi ha 17 detinguts, i de tots ells només han sortit els noms dels germans Torrents i especificant que un d’ells és alcalde de Miralles i de CiU. Hi pot haver algun altre interès al darrera a part que això els hi vagi molt be a les demès petroleres de l’estat?

C

Cels March

Igualada

27 de juny 2013.10:49h

Respondre

Queda clar que la presumpció d’innocència s’ha de respectar. Però vaja, que veient el que apunten les investigacions no pinta gens bé per a aquest grup empresarial.

S

Seny

IG

26 de juny 2013.20:31h

Respondre

Espero que siguin inocents perque de moment el Director, i l’alcade de Miralles estan... Llegir més detinguts:

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/trama-petromiralles-defraudo-250000-euros-diarios-concepto-iva-durante-dos-anos-segun-guardia-civil-2439354

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.