TORNAR
PUBLICITAT

Piera és el municipi amb més casos de "frau elèctric" de la comarca

Els casos de connexions fraudulentes passen de 392 a 537 en un any a l’Anoia

societat
Dissabte, 2 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La companyia elèctrica Endesa emetia aquesta setmana un informe amb les dades generals de frau elèctric de Catalunya el 2018. En el cas de la comarca, Piera és el municipi on els tècnics han detectat més casos de l'anomenat "frau elèctric".

Un tècnic, revisant part de la xarxaL'any passat, segons les dades d'Endesa, es van detectar prop de "26.400 casos de frau elèctric a Catalunya". En un comunicat indiquen que van recuperar-se més de "289 milions de kWh defraudats -altrament dits quilowatts 'fantasma'"- que es consumien mitjançant mètodes anti-reglamentaris, com empalmaments il·legals a la xarxa per part d'usuaris sense contracte, dobles escomeses o manipulació dels equips de mesura. En el cas de l'Anoia, els casos van créixer en un terç i van passar de 392 a 537. La població on es va registrar més aquest anomenat frau elèctric va ser Piera, amb 120 casos. Més d'un 20%.

Segons la companyia "aquest frau fa que es registrin nombrosos casos d'incendis en instal·lacions i habitatges com a conseqüència d'aquestes manipulacions. Igualment, instal·lacions elèctriques manipulades poden provocar sobrecàrregues a la xarxa no previstes". Indiquen que "s'agreuja pel creixement dels cultius de cànnabis que s'ha produït en els últims anys. Aquests cultius van freqüentment acompanyats d'enganxaments il·legals a la xarxa elèctrica. Una habitatge utilitzat com a plantació indoor de marihuana consumeix l'equivalent a 20 habitatges i la concentració d'aquests cultius en determinades zones arriba a saturar la xarxa".

D'un any a l'altre, Piera s'ha situat com el municipi on es detecten més casos, per sobre de la capital. Si el 2017 Igualada havia totalitzat, segons Endesa, 94 casos amb un total de 2.001 MWh i Piera 74, amb 1976 MWh, el 2018 la relació fa canviar. Es van registrar 120 casos a Piera -amb una quantitat molt inferior en MWh, però, 1.031- i 95 a Igualada. Per darrere segueixen La Torre de Claramunt ,on els Mossos intervenien diverses plantacions de cànnabis, Masquefa i el Bruc.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.