TORNAR

Piera obliga a vacunar contra la ràbia a gossos gats i fures

Arran del pas pel municipi del gos que va atacar a nens a Toledo

societat
Dilluns, 17 juny 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els gossos, gats i fures de Piera s'han de vacunar contra la ràbia. En aquest municipi hi va estar un pitbull de Montcada infectat de ràbia, de la qual s'hauria contagiat al Marroc, i que a Toledo va atacar quatre nens i un adult.

L'incident obliga a vacunar gossos, gats i fures

L'incident obliga que els propietaris d'animals de companyia susceptibles de contraure la malaltia, siguin vacunats en el termini de 15 dies.

L'Ajuntament de Piera ha emès un ban informatiu amb una sèrie de disposicions referents a aquesta temàtica, que estarà penjat aquests dies al taulell d'anucis de l'Ajuntament, equipaments municipals, barris pierencs i que també podeu consultar en el document adjunt.

Es tracta del primer cas registrat a l'Estat des del 1978. La Generalitat ha confinat tretze gossos que van tenir contacte amb l'animal i els vacunarà en un termini de quinze dies. La protectora de Mataró també vacunarà els seus animals.

A Castella-la Manxa s'han establert dues zones de restricció: uns 20 quilòmetres al voltant de Toledo i 20 més al voltant d'Argés, així com en alguns municipis d'Aranjuez i Monzón.

Des del ministeri de sanitat s'ha alertat que tot i les precaucions el risc d'infecció és "molt baix" i que només es donen casos, molt excepcionals, en animals de Ceuta i Melilla procedents del Marroc i d'altres països del nord d'Àfrica, malgrat que la vacuna és obligatòria i gratuïta. Tot i això, Sanitat admet que "no es pot descartar que apareguin altres animals amb ràbia en les àrees de restricció" establertes i recorda que la transmissió de la malaltia entre humans es pot donar, però que el risc és molt baix.

La ràbia és una malaltia provocada pel virus de la família Rhabdoviridae, que afecta animals domèstics i salvatges. Els gossos en són els principals transmissors, però també la transmeten altres animals com ratpenats, gats o fures.

Per prevenir el contagi, Sanitat recomana evitar el contacte amb animals desconeguts. Ara bé,en cas de ser infectat per un animal, el primer que cal fer, i com més aviat millor, és netejar molt bé la ferida amb aigua i sabó durant uns 5 minuts i si és possible aplicar-hi desinfectant. Però, davant de qualsevol risc, cal anar a un centre sanitari per fer-se les proves i posar-se la vacuna.

Documents adjunts

Ban0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.