TORNAR
PUBLICITAT

La Plataforma Pro-Penedès vol "aturar i repensar" el Quart Cinturó

Manifesten que la indústria logística no s’adequa al model que volen pel Penedès

societat
Dissabte, 21 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El pla territorial urbanístic del Penedès està ara mateix en elaboració. L'entitat de la societat civil que va impulsar la vegueria es posiciona ara per fer al·legacions sobre la B-40, a partir del pla de la ròtula Martorell-Abrera.

PUBLICITAT

La Plataforma per una Vegueria Pròpia, els Pro-Penedès, han emès un comunicat en el que exposen les seves posicions sobre "el model territorial" de la futura vegueria. Manifesten que "és un objectiu estratègic concretar el model d'infraestructures de comunicació i transports. Per això subscrivim les reflexions fetes ara fa un any des de la Comissió de Territori de la Fundació Pro Penedès: la primera és que el Penedès no té una vocació de ser la logística de les conurbacions de Barcelona i Tarragona sinó agrícola, turística, industrial i agroindustrial". Entre les seves demandes també hi ha "aturar i repensar" el Quart Cinturó. 

El traçat del Quart Cinturó MAPA: Montse FerrésAquesta posició la fan explícita un mes després que es fes l'aprovació inicial del pla d'infraestructures de la ròtula Martorell - Abrera. Manifesten que "cal que sigui un model territorial sostenible i integrat transversalment al paisatge" i que "concretar el model d’infraestructures de comunicació i transports". També en matèria d'infraestructures, afirmen que "al minimitzar i optimitzar les carreteres que preveu el Pla Territorial fruit d'anteriors planejaments. Per exemple, cal prioritzar el projecte de l'autovia a la C-15, la proposta de 2 carrils més 1 sembla insuficient, per agilitar la connexió de la zona d'Igualada amb la de Vilafranca i Vilanova, i cap a Manresa".

En matèria econòmica, els impulsors de la vegueria insisteixen en descartar les inversions de tipus logístic -previstes al Baix Penedès- i desviar-les a la zona del Baix Llobregat. Conclouen que "El moment fundacional que viu el Penedès és una gran oportunitat per treballar plegats al servei d’un nou model de creixement que generi prosperitat i equitat, basat en l’eficiència de les polítiques ambientals; ara cal traduir aquesta consciència en un nou marc global i local".

PUBLICITAT

1 Comentaris

pepsolev

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

21 de juliol 2018.09:03h

Respondre

Només aclarir que la Plataforma per una Vegueria Pròpia ja no existeix ja que es va dissoldre en aconseguir el seu objectiu que era aconseguir que el Penedès fos una Vegueria, cosa que ja es va... Llegir més aconseguir fa més d’un any.

Dissolta la Plataforma per una Vegueria Pròpia, es va constituir una nova entitat que s’anomena Associació Pro Vegueria Penedès.

Cert que els sigles, el logo i la imatge són les mateixes per les dues entitats, la ja dissolta i la nova.

L’Associació treballa en l’àmbit de la Vegueria, formada per les comarques de l’Alt Penedès, Garraf, Baix Penedès i Anoia per promoure o bé participar en estudis, propostes i activitats que tinguin per objecte la difusió de la Vegueria Penedès i la promoció del seus valors.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.