TORNAR
PUBLICITAT

El ple de Calaf aprova el reglament d'ús i la taxa dels horts urbans

L’oposició calafina s’uneix per frenar la desafectació del parc de Bombers

societat
Dimarts, 27 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En un ple de Calaf on no hi va poder assistir un representant de l'oposició, hi havia dos temes de relleu sobre la taula: l'aprovació del reglament i taxes dels futurs horts urbans i la desafectació del Parc de Bombers. Un altre punt va ser l'aprovació de les esmenes fetes per la Direcció General d'Administració de Seguretat del Reglament intern del cos dels Vigilants Municipals de Calaf. Aquestes es van aprovar amb els vots a favor de Junts per Calaf i CiU. GiC-VV va votar-hi en contra perquè manifesten que no van rebre la documentació "rellevant i essencial" per entendre el que es votava.

 

PUBLICITAT

Amb els cinc vots favorables del govern, a més de les tres abstencions per part de CiU i dos vots en contra per part del CiG-VV, el ple calafí va aprovar el reglament i les ordenances que regularan l'ús i el preu del futur projecte d'horts urbans de Calaf. El regidor de CiU Joan Caballol va manifestar el suport del seu grup abstenint-se, però va demanar que entre les tres tipologies de parcel·les: general, ús educatiu i social també s'hi inclogués una reservada per a la gent gran perquè aquestes no quedin excloses al "competir" amb altres persones dins l'àmbit social. A més, també van demanar revisar el reglament de forma participada i incloent-hi a la comissió algun membre de l'oposició. Sobre la taxa van manifestar estar satisfets per les modificacions fetes en el preu a partir de les seves observacions.

L'altra força de l'oposició, el GiC-VV, va votar-hi en contra perquè tal com va declarar Josep Casulleras consideraven que "el reglament estava verd" i, específicament, van demanar "més concreció pel que fa a la tipologia de parcel·les i usuaris". En relació a la taxa, van recordar que amb temes de gestió econòmica i fiscalitat mai podrien aprovar res perquè no les troben transparents. 

El ple calafí celebrat la setmana passada, només amb deu regidorsAl seu torn, la regidora d'Urbanisme i Medi Ambient, Teresa Torrijos, va respondre que la informació del reglament i les taxes es va enviar amb temps per permetre als dos grups de l'oposició fer aportacions i modificacions i incloure-les, tal com s'havia fet amb les que va fer CiU. En canvi, Torrijos va explicar que el representant del GiC-VV a la reunió de la Junta de Portaveus prèvia al Ple va manifestar que no s'havia llegit el reglament i que per tant, dubtava de si realment els interessa col·laborar. D'altra banda, la regidora, va acceptar la proposta de la parcel·la per a la gent gran i va garantir que el reglament es podria revisar i fer participatiu un cop posat en marxa el projecte.

L'oposició bloqueja la desafectació del Parc de Bombers nou

Un altre plat fort del ple era la proposta de desafectació de la finca del Polígon Industrial les Garrigues on està ubicat el nou parc de bombers. Actualment, aquestes dependències són utilitzades per la Generalitat sense que en sigui propietària i l'Ajuntament utilitza el parc vell de bombers com a magatzem de la brigada municipal tot i que és un terreny i edifici de la Generalitat a causa d'un error tècnic heretat de fa anys amb els registres de la propietat. Per això, tal com va explicar Jordi Badia, la proposta de l'Ajuntament - després d'haver arribat a un acord amb la Generalitat - era "fer una reversió de la situació actual i permutar un terreny i edifici per l'altre" i així, no haver d'esperar a la resolució de la via judicial oberta entre les dues administracions. Dels deu regidors presents a la sessió, només la meitat votava a favor i així quedava bloquejat, ja que calia una majoria absoluta.

CiU argumentava que això suposa la "pèrdua de patrimoni per part de l'Ajuntament i que en tot cas, s'hauria de fer un cessió d'ús" per resoldre el problema actual que garantiria que si mai la Generalitat deixa d'utilitzar el parc de bombers nou com a tal, tant el terreny com l'edifici tornarien a ser de l'Ajuntament tal com diu el conveni que ells van signar·. GiC-VV també hi va votar en contra, pel mateix motiu. L'alcalde va lamentar aquest posicionament i va recordar que "si no es ratifica aquest acord extrajudicial, mantindrem una situació irregular que en un futur pot portar problemes perquè utilitzar un edifici - el parc vell de bombers - que no és nostre com a magatzem, si hi ha un accident laboral, pot tenir conseqüències". A més, va afegir que "si es manté la via judicial i es perd, aleshores sí que sortirà molt més car recuperar aquest edifici".

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.