TORNAR

El ple capelladí aprova l'adequació del NEAN

La inversió supera els 400.000 euros

societat
Dilluns, 4 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El NEAN‐Parc Prehistòric de Capellades és un equipament de l'Ajuntament de Capellades configurat a l'espai anomenat Cinglera del Capelló. Aquest projecte va néixer amb els objectius de protegir el patrimoni natural i arqueològic, de posicionar Capellades com a punt de referència en la recerca arqueològica paleolítica i com a centre de divulgació del coneixement de la prehistòria del país i de consolidar el municipi com a destí turistícocultural.

El ple de l'Ajuntament de Capellades aprovava per unanimitat el pròxim pas per avançar en l'objectiu final perquè el NEAN esdevingui una realitat. Un projecte que suposarà millores en les infraestructures que ja s'han construït i les adaptarà. Tal com explica l'alcalde de Capellades, Salvador Vives, "aquest és un projecte de país i de tots els capelladins. Amb la suma dels anys s'ha anat fent un seguit d'inversions que ara necessiten un esforç econòmic més. Hi destinem 404.000 euros per executar un seguit de propostes que ens han de permetre aconseguir obrir definitivament el NEAN-Parc Prehistòric de Capellades".

En aquesta fase hi ha tres línies diferents. La primera són un conjunt de millores i actuacions al jaciment arqueològic de l'Abric Romaní i en el recorregut per la Cinglera del Capelló, com ara la senyalització explicativa, obres a l'edifici d'immersió temàtica, reordenació del conjunt vegetal de tot l'espai o millores a l'accés a l'itinerari des del camí de la Font de la Reina entre d'altres.

La segona acció serà la seguretat a la Ronda del Capelló, amb la instal·lació d'una barana que no es pot escalar. Finalment el tercer objectiu incidirà en els equipaments. Així es preveu la creació d'un aparcament per a autocaravanes, millorar l'edifici de dotacions habilitant-hi un espai de restauració i arreglar les escales de sortida del recorregut del Parc cap a aquest edifici. La sessió de setembre ha fet l'aprovació inicial del projecte i obre la licitació per tal que les empreses interessades puguin començar a fer les seves ofertes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.