TORNAR
PUBLICITAT

El ple capelladí demana al govern estatal el retorn de les restes de Joan Colom

El nét de Joan Colom lluita des de fa deu anys per treure el cos del Valle de los Caídos

societat
Divendres, 5 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per unanimitat, els 13 regidors del ple de Capellades aprovaven una moció on s'insta al govern estatal a que les restes de Joan Colom siguin rescatades del Valle de los Caídos. Les despulles mortals d'aquest capelladí van ser transferides al monument feixista sense coneixement de la família, el 1965.

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Capellades, CUP-VdC, ERC, CiU i PSC, van impulsar i aprovar una moció on es demana al govern espanyol que les restes de Joan Colom Solé, que es troben al Valle de los Caídos, es portin a la vila anoienca. Aquest punt va ser un dels primers que es va tractar al ple celebrat aquesta setmana. En l'exposició, l'alcalde Aleix Auber recordava que "la majoria de famílies dels morts del bàndol vencedor es van negar que els cossos dels seus familiars fossin enterrats en aquest mausoleu franquista" i que per això es va ordenar obrir les fosses de la Guerra Civil espanyola "en un trasllat indiscriminat". Aquest va ser el cas de Joan Colom. El trasllat, el 1965, no va ser posat en coneixement de la família.

La sessió plenària d'aquest dimecres, que va tractar el cas de Joan ColomEl 1990, el govern socialista va fer un trasllat de diversos cossos cap a un altre punt del mausoleu. El 2008, el capelladí Joan Pinyol, nét de Joan Colom, va saber d'aquest trasllat. Des de llavors, s'ha començat amb diverses famílies les gestions per exhumar les despulles dels familiars enterrats sense coneixement al Valle de los Caídos. La moció, subscrita per tots els grups, reclama aquest retorn. 

Una vegada aprovada la moció per unanimitat, Joan Pinyol va intervenir per "agrair a l'Ajuntament" aquesta acció i mostrava la seva emoció per aquest suport per portar a Joan Colom al cementiri municipal.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.