TORNAR
PUBLICITAT

La policia d'Igualada denuncia el desembre 471 infraccions del protocol contra la pandèmia

Els agents van fer, al llarg del 2020, gairebé 13.000 actuacions, segons l’Ajuntament

societat
Dimecres, 20 gener 2021. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La tercera tinent de batlle d'Igualada, Carlota Carner, presentava aquest dimecres el balanç de les actuacions de la policia municipal el 2020, any marcat per la COVID-19. La regidora agraïa "el comportament de la ciutadania els esforços i sacrifici que ha comportat i està comportant la pandèmia" i reiterava que la majoria de la població actua "de manera responsable i que la tasca de la policia és controlar perquè no hagi de pagar tothom les conseqüències del comportament d'uns pocs".

PUBLICITAT

Durant el 2020, la policia d'Igualada va aixecar un total de 1.187 actes relacionades amb la infracció de restriccions sanitàries per la pandèmia de COVID-19. Cada una d'aquestes actes, segons Carlota Carner, "inclou com a mínim una infracció". El darrer mes complet, el desembre, es van denunciar 471 infraccions. El desembre, "va ser un mes complex per les dates festives i la seva coincidència amb un moment delicat a nivell epidèmic". De les 471 infraccions, 202 van ser per incomplir les restriccions de mobilitat, 116 per no dur la mascareta. També mig centenar per incomplir la distància física interpersonal de seguretat en llocs públics o privats, oberts o tancats.

En el global de l'any, es van interposar 278 denúncies per l'incompliment de les ordenances municipals. D'aquest total, 151 (un 54%) van ser per consum d'alcohol a la via pública i 49 (un 18%) per portar gossos deslligats. La resta de denúncies eren relacionades amb altres accions incíviques com sorolls a l'interior de les vivendes, orinar a la via pública. El total d'intervencions durant el 2020 de la Policia Local va ser de 12.823, que inclouen 99 detencions.

Carner afegia que "des del primer dia de la pandèmia, l'Ajuntament reconegut i ha agraït infinitament la tasca del personal sanitari, tant de l'hospital com de l'atenció sanitària i d'emergències, però al seu costat també és important posar en valor la tasca dels cossos de seguretat de la nostra ciutat, i especialment pel que fa a les meves competències, la tasca de la Policia Local en el control del compliment de les mesures sanitàries en un moment tan delicat".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.